Ένα αγαπημένο παραδοσιακό και πολύχρωμο πιάτο που γίνεται η πιο θρεπτική πρόταση για το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι _ γιουβέτσι λαχανικών (χωρίς κρέας) με τριμμένη γραβιέρα.

Αυτή η συνταγή ανήκει στη λίστα με τις εύκολες και γρήγορες λύσεις με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Το μυστικό για ένα πετυχημένο σπυρωτό γιουβετσάκι είναι η χαμηλή φωτιά στο οποίο θα σιγοβράσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ κριθαράκι
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 3-4 κλωνάρια σέλερι ή περισσότερα κλωνάρια από σέλινο
  • 300 γρ μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ζωμό από κοτόπουλο (αν δεν υπάρχει ζωμός χρησιμοποιούμε ζεστό νερό)
  • 30 γρ βούτυρο
  • Τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα

Μαγείρεμα:

  • Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά (τα καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη) και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι
  • Σοτάρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά ανακατεύοντας συχνά
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμη (προσοχή να μην κολλήσει ή καεί το κριθαράκι)
  • Σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμε
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι του νερού ζεστό ζωμό (ή νερό) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φτάσει το κριθαράκι στο βρασμό που θέλουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλα υγρά αλλά προσέχοντας να είναι ζεστά και όχι κρύα
  • Μόλις βράσει το κριθαράκι σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις