MYΣΤΡΑΣ. Μια μοναδική εμπειρία και ευκαιρία για όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Mystras Grand Palace. Στόχος να αναδειχθεί η προοπτική όταν η πρωτογενής παραγωγή μέσω της γαστρονομίας αποφέρει τουριστικής και οικονομική ανάπτυξη. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε συζήτηση. Στο δεύτερο μέρος η δημοφιλής chef Ντίνα Νικολάου σε συνεργασία με τον chef του Mystras Grand Palace Γιώργο Αποστολάκο, παρουσίασαν μια παραδοσιακή συνταγή της Λακωνίας «πειραγμένη», Γκόγκες με σύγλινο, τυρί σφέλα, πορτοκάλι, ντομάτα και αυγό ποσέ.

Το αποτέλεσμα αποστομωτικό. Πράγματι με σχέδιο, όραμα, συνεργασία και σημασία στη λεπτομέρεια ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Η πρωτογενής παραγωγή υπάρχει και είναι αξεπέραστης ποιότητας. Η μεταποίησή της εξίσου ιδιαίτερη και ποιοτική. Οι χώροι και υποδομές εστίασης και φιλοξενίας υπάρχουν και εξελίσσονται. Άρα η γαστρονομία μπορεί να συμβάλει άμεσα και δυναμικά στην τουριστική ανάπτυξη.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ευστόχησε στην πρωτοβουλία. Το Mystras Grand Palace φιλοξένησε τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Εστίασης και της μεταποίησης της πρωτογενούς παραγωγής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις