Η άνοιξη, είναι η εποχή που τα άγρια σπαράγγια, ξεμυτίζουν από τους αγκαθωτούς θάμνους τους και ο ποιο νόστιμος τρόπος να τα καταναλώσεις, είναι με ζουμερό ψάρι σαλάχι, ψημένο στη λαδόκολλα και πατατούλες baby.

Ένα πιάτο που μυρίζει ελληνική κουζίνα, άκρως θρεπτικό και δυσεύρετο, ειδικά στην περίπτωση που μαζεύουμε μόνοι μας, τους αριστοκράτες της ανοιξιάτικης φύσης.

Ζουμερό ψάρι σαλάχι στη λαδόκολλα με άγρια σπαράγγια και πατάτες baby

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 4 κομμάτια ψάρι σαλάχι
  • 10 – 12 μικρές πατάτες baby
  • 200 γρ άγρια σπαράγγια (2 χούφτες περίπου) ή ήμερα σπαράγγια
  • 2 κόκκινες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Ξερή ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λεμόνι

Προετοιμασία και ψήσιμο:

  • Απλώνουμε το ψάρι πάνω σε ένα ταψί ή μεγάλο πιάτο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε με τα ίδια υλικά και τις δυο πλευρές του ψαριού
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες baby, αν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα. Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατατούλες στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθος ή τις προτιμήσεις και τις καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ξερή ρίγανη και ελαιόλαδο. Τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μια λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω δύο κομμάτια ψάρι, το ένα δίπλα από το άλλο. Σε αυτό το στάδιο, αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε σε κάθε λαδόκολλα μία μερίδα ψαριού ή ακόμα και όλα τα κομμάτια του ψαριού, αρκεί να είμαστε βέβαιοι πως θα κλείσει σωστά η λαδόκολλα στο τέλος
  • Ακουμπάμε πάνω στο κρέας του ψαριού, φέτες ντομάτας και ακριβώς από πάνω, στρώνουμε τα σπαράγγια
  • Στις άκρες του ψαριού βάζουμε τις μαριναρισμένες πατάτες και κλείνουμε τη λαδόκολλα, πατικώνοντας καλά τις γωνίες της. Δεν χρειάζεται να βάλουμε τίποτα άλλο μέσα στο κρέας από υγρά, καθώς το ψάρι και τα λαχανικά, αμολώντας τους χυμούς τους, θα δημιουργήσουν μια πεντανόστιμη σάλτσα
  • Ύστερα κλείνουμε τη λαδόκολλα με το περιεχόμενο σε αλουμινόχαρτο. Αν δεν μας φτάνει ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να κλείσει καλά το ψάρι, τότε στρώνουμε αλουμινόχαρτο στον πάγκο, σε σχήμα σταυρού και μετά διπλώνουμε
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα δύο κομμάτια ψαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα κοντά στο άλλο
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. 10 λεπτά προτού σερβίρουμε, αφήνουμε ανοιχτό το φαγητό στον φούρνο για να πάρει χρώμα
  • Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και λεμόνι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις