Αυτή η κρεατόσουπα με μοσχάρι και φρέσκα λαχανικά, είναι άκρως χειμωνιάτικη και πεντανόστιμη. Όπως οι περισσότερες σούπες, δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές, μόνο υπομονή μέχρι να σιγοβράσουν όλα μας τα υλικά και να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ θρεπτική, καθώς το κόκκινο κρέας παρέχει στον οργανισμό μας, σημαντικές βιταμίνες και στοιχεία, απαραίτητα για την καλή υγεία.

Κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κιλό μοσχάρι με κόκκαλο
  • 4 – 5 μέτριες πατάτες
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 – 6 φύλλα σέλερι
  • 1 μέτριο πράσο
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα
  • 1 κ. γ. πελτέ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Προετοιμασία και μαγείρεμα:

  • Αρχικά, βάζουμε το μοσχάρι να βράσει και ξαφρίζουμε, μόλις μαζέψει αφρό στην επιφάνεια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει, για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας· όχι όμως να βράσει εντελώς.
  • Παράλληλα πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, τα καρότα σε στρογγυλές φέτες, το σέλερι και το πράσο σε μικρά κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  • Τρίβουμε την πιπερόριζα και τις ντομάτες στο ψιλό του τρίφτη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά, έως ότου βράσουν καλά τα λαχανικά μας και να δέσει ο ζωμός της σούπας.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι αν θέλουμε στάζουμε λίγο λεμόνι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις