Τα αυγά στο τηγάνι με ντοματίνια, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και άρωμα βασιλικού είναι μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που τιμάται στα περισσότερα μέρη της Πελοποννήσου αν και με διαφοροποιήσεις.

Μια πολύ γρήγορη συνταγή στην παρασκευή της, σύντομη στο μαγείρεμα αλλά ιδιαίτερα γευστική όταν μπει στο τραπέζι.

Υλικά για 2 μερίδες (1 τηγανιά):

  • 4 φρέσκα αυγά
  • 20 ντοματίνια
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • Φρέσκο βασιλικό
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί
  • Ελαιόλαδο
  • Μερικά σπόρια από μπούκοβο (όχι καυτερό)
  • Αλάτι πιπέρι

Προετοιμασία και μαγείρεμα:

  • Πλένουμε καλά και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση (ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθος) και τα ρίχνουμε σε ένα ρηχό τηγάνι
  • Τρίβουμε τη ντομάτα στο μεσαίο του τρίφτη και την προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Ανάβουμε το μάτι της φωτιάς και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα ντοματίνια
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγα σπόρια μπούκοβο και μερικά φύλλα από φρέσκο βασιλικό
  • Αφήνουμε να μαραθούν τα ντοματίνια αλλά όχι να λιώσουν. Θέλουμε πριν ρίξουμε τα αυγά να έχουν μαλακώσει αλλά όχι να έχουν διαλυθεί φτιάχνοντας σάλτσα. Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα όταν χρειαστεί προσέχοντας να μην τα διαλύσουμε
  • Μόλις έχουμε τα ντοματίνια στο σημείο μαγειρέματος που θέλουμε, προσθέτουμε ολόκληρα τα αυγά και αφήνουμε να ψηθούν
  • Σβήνουμε τη φωτιά όταν φτάσουμε τα αυγά στο μαγείρεμα που θέλουμε (σφιχτά ή μελάτα). Αν θέλουμε τα σπάμε λίγο με την κουτάλα για να ενσωματωθούν με τα ντοματίνια
  • Δυο λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο στα χέρια μας
  • Σερβίρουμε με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με παξιμάδι ή χωριάτικο ψωμί

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις