Τα μαγειρικά υλικά που συνθέτουν ένα απόλυτα γευστικό και γνώριμο καλοκαίρι, είναι η φέτα και η ντομάτα ή στη μίνι μορφή της τα αγαπημένα ντοματίνια, ανακατεμένα με ζυμαρικά κοχύλια και άρωμα από φρέσκο βασιλικό.

Αυτή η συνταγή σε μια άκρως καλοκαιρινή εκδοχή, βασίζεται στα αγαπημένα μακαρόνια μικρών και μεγάλων. Απλά υλικά, γρήγορο μαγείρεμα και αποτέλεσμα «να γλείφεις τα δάχτυλά σου».

Κοχύλια μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 πακέτο μακαρόνια κοχύλια (500 gr)
  • 300 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα αν είναι πολύ μικρά
  • 250 γραμμάρια φέτα σπασμένη με τα χέρια
  • Φύλλα από φρέσκο βασιλικό (εναλλακτικά ξερό)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Μαγείρεμα:

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στο πακέτο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα άνετο και βαθύ τηγάνι αδειάζουμε τα ντοματίνια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τρίβουμε τη σκελίδα το σκόρδο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε τα ντοματίνια να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Δεν αφήνουμε πολλή ώρα τη σάλτσα στη φωτιά για να αποφύγουμε να λιώσουν εντελώς τα ντοματίνια
  • Τέλος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, τη σπασμένη φέτα και πιπέρι. Με μια κουτάλα ή σπάτουλα αναμιγνύουμε απαλά τα υλικά μας και σε ένα λεπτό θα έχουμε έτοιμη τη σάλτσα
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε φρέσκα φύλλα από λεπτό βασιλικό (ή ψιλοκομμένα παχιά φύλλα) και αφήνουμε στην άκρη
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα αναδεύοντας ελαφρά
  • Σερβίρουμε με έξτρα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις