Η συνταγή για εύκολο μιλφέιγ, μπορεί να έχει γαλλική καταγωγή· ωστόσο η κρέμα μαστίχας, προσδίδει έντονα ελληνικό χαρακτήρα, στο γλυκό. Η μαστίχα με το μεγαλειώδες άρωμά της, είναι ένα κατεξοχήν χιώτικο προϊόν, που δεν παράγεται πουθενά αλλού στον πλανήτη· γνωστό, για την ιδιαιτέρως έντονη γεύση του.

Σε αυτή την παρασκευή για το πεντανόστιμο «γλυκό με τα χίλια φύλλα», θα απλοποιήσουμε τα πράγματα, δίχως να τσιγκουνευτούμε στο ελάχιστο, γεύση και φινέτσα.

Εύκολο γλυκό μιλφέιγ με κρέμα μαστίχας

Υλικά για ένα πυρέξ διαστάσεων 25 * 35 εκ:

  • 3 πακέτα κράκερ γλυκά (κόκκινα)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ κορν φλάουρ
  • 4 κρόκους αυγών
  • 4 -5 δάκρυα μαστίχας (+ 1 κ. σ. ζάχαρη)
  • 70 γρ βούτυρο αγελαδινό

Για το σιρόπι:

  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ νερό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για τη σαντιγί:

  • 400 κρέμα γάλακτος σε πλήρη λιπαρά
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα

Παρασκευή και σερβίρισμα:

  • Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας στην αρχή, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε
  • Στρώνουμε στο πυρέξ τα κράκερ και τα ραντίζουμε με το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
  • Αμέσως μετά, ετοιμάζουμε την κρέμα μαστίχας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, κρατώντας στην άκρη μία κούπα από αυτό
  • Προσθέτουμε τα 150 γρ ζάχαρη στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύουμε και ανάβουμε τη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία
  • Σε ένα γουδί αδειάζουμε τα δάκρυα μαστίχας, μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα σπάμε, μέχρι να έχουμε μια σκόνη
  • Προσθέτουμε τη σκόνης μαστίχας στην κατσαρόλα
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε εκτός κατσαρόλας, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα
  • Μόλις το γάλα έχει σχεδόν βράσει, ρίχνουμε το μίγμα της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  • Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πήξει και να έχουμε μια απαλή κιτρινωπή κρέμα
  • Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι αυτό να λιώσει εντελώς
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα κράκερ και στρώνουμε άλλη μια σειρά με κράκερ, τα οποία ραντίζουμε επίσης με σιρόπι
  • Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε άλλη μια σειρά κράκερ, που τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι
  • Για τη σαντιγί, την τελευταία στρώση του γλυκού· αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια απαλή σαντιγί με κορφούλες
  • Στρώνουμε τη σαντιγί και θρυμματίζουμε μερικά κράκερ για το τελείωμα
  • Σερβίρουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλα
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις