ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πελοπόννησος

Ελαιόλαδο με γεύση ιστορίας, επίγευση μύθου και άρωμα θρύλου - Στη Σπάρτη ο «ATHENA IOOC»

Το ελαιόλαδο πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια, σε έναν κορυφαίο, παγκοσμίως, θεσμό, σε έναν προικισμένο τόπο, σε μια εποχή που είναι αναγκαία η ανάδειξη των πιστοποιημένων πλεονεκτημάτων - Ο…
26 Απριλίου 2024 10:51
Life

Η Παέγια και η ιστορία της

Η παέγια (paella) είναι ένα δημοφιλές πιάτο της ισπανικής κουζίνας, με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν και μαγειρεμένο με κρέας, θαλασσινά και λαχανικά
27 Μαρτίου 2024 15:47
Life

Τσικονπέμπτη: Ο βασιλιάς της τα αρνίσια παϊδάκια και οι εκπληκτικές μαρινάδες

Πώς θα τα ψήσουμε σωστά - Παϊδάκια αρνίσια για τους κλασικούς καλοφαγάδες αλλά και παϊδάκια κοτόπουλου και χοιρινού για όσους αναζητούν άλλες εμπειρίες με μοναδικές μαρινάδες
07 Μαρτίου 2024 08:50
Life

Κυδωνίτσα: 3 ξεχωριστά πιάτα συνοδεύουν την τοπική ποικιλία κρασιού της Λακωνίας

Μυδοπίλαφο, ριζότο άγριων μανιταριών και ψητό καλαμάρι με πέστο μαϊντανού είναι τα 3 ξεχωριστά πιάτα για να συνοδεύουν την τοπική ποικιλία κρασιού της Λακωνίας, Κυδωνίτσα, Κτήμα Θεοδωρακάκου, Κτήμα Βατίστας και…
18 Φεβρουαρίου 2024 18:12
Πελοπόννησος

Ελιά και Ελαιόλαδο - Συνταγή από τις γυναίκες της Λακωνίας (10)

Το ελαιόλαδο και οι επιτραπέζιες ελιές, έχοντας αποδεδειγμένη θρεπτική αξία για την υγεία του ανθρώπου και όντας βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων, ανοίγοντας τους…
24 Δεκεμβρίου 2023 09:51