ΣΠΑΡΤΗ. Ο τέως δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας πληροφορούμαστε ότι έχει επίμονη επικοινωνία με τον δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο για την υπόθεση του αεροδρομίου. Ο Πέτρος Δούκας θεωρεί ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου είναι πολύ σημαντικότερη από το μάζεμα των νερατζιών στην πόλη και υπ΄αυτή την ειρωνεία καλεί τον Μιχάλη Βακαλόπουλο να αποδεχθεί ως επενδυτή στο αεροδρόμιο την GULFAIR AVIATION.

Όπως σημειώνει ο τέως δήμαρχος οι συγκεκριμένοι επενδυτές ήδη υπέγραψαν αντίστοιχη συμφωνία με το Αεροδρόμιο του Μεσολογγίου, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει Μέγαρα, Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Ισπανία, Κατάρ, κ.α. Επίσης στην GULF πήραν άδεια από τις Ελληνικές αρχές πολιτικής αεροπορίας για τη χρήση, λειτουργία και επισκευές drones. Τα drones ήδη γίνονται οι νέες λεωφόροι για τις μεταφορές εμπορευμάτων, μοσχευμάτων, αίματος, τροφίμων, για αεροψεκασμούς, καθαρισμούς καλωδίων, κατοπτεύσεις, αντιμετώπισης πυρκαγιών και επειγόντων καταστάσεων, κ.α.

Ο Πέτρος Δούκας σημειώνει: «Τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί από το να παραμένει το αεροδρόμιο ένα εγκαταλελλειμένο χωράφι με αχρηστευμένα και λεηλατημένα κτίσματα; Καλά και αξιέπαινα τα νερατζάκια, αλλά η επαναλειτουργία του αεροδρομίου ανεβάζει τη Σπάρτη σε άλλες κατηγορίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες επόμενη συνάντηση για το θέμα θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 12:30 «για ένα τελικό ή ταν ή επί τας» όπως σημειώνει ο Πέτρος Δούκας και συμπληρώνει: «Αν η δημοτική αρχή έχει βρει καλύτερο επενδυτή ας ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους άραβες επενδυτές (για να μην χάνουν και αυτοί το χρόνο τους), και ας προχωρήσει άμεσα με αυτούς τους άλλους επενδυτές! Αν δεν έχει εναλλακτικούς επενδυτές, ας προσέξει την GULF αφού τους ρωτήσει και πάρει ότι διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις επιθυμεί μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας των αγορών, ώστε να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία! Ας σημειωθεί ακόμα, ότι δεν τους προσφέραμε και προσφέρουμε έτοιμο αεροδρόμιο προς χρήση και λειτουργία».

Η νέα Δημοτική Αρχή Σπάρτης τώρα γνωρίζει για επενδυτές, εταιρείες, πρόσωπα και πράγματα. Πήρε τον χρόνο που ήθελε και θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέξει επικερδή συμφωνία για τον δήμο, βιώσιμη συνεργασία, διάφανη επένδυση και κρυστάλλινους όρους στη σύμβαση. Αν όλα τα παραπάνω μπορεί να τα εγγυηθεί η GULFAIR AVIATION είναι ζήτημα που πρέπει αρμοδίως αν ελέγξουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Προσοχή στις συνωνυμίες και στις συμπτώσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις