ΚΟΣΜΟΣ. Ολοκληρώσατε ήδη την 3η σεζόν του Μπρίτζερτον και απλώς θέλετε περισσότερα; Λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, σίγουρα δεν σας κατηγορούμε – πώς θα μπορούσατε να μην θέλετε, αφού η ιστορία αγάπης της Penelope Featherington (Nicola Coughlan) και του Colin Bridgerton (Luke Newton) σάρωσε τους πάντες από τα πόδια τους;

Αντί να ανατριχιάζουμε εν αναμονή της επόμενης ανάρτησης της Whistledown, έχουμε πολλές άλλες αυθάδειες περιπέτειες - μαζί με κάποια μοντέρνα πιάτα που θα σας αποσπάσουν την προσοχή. Δείτε μια ολόκληρη συλλογή από τις ιστορίες Whisper-Worthy της Lady Whistledown και, στη συνέχεια, διαβάστε για 13 σπινθηροβόλες ιστορίες για να απολαύσετε την λάμψη της σεζόν #Polin.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Τι καλύτερος τρόπος για να πετύχετε την ορθότητα του Μπρίτζερτον από το να σκάψετε βαθύτερα στον ίδιο τον κόσμο του Μπρίτζερτον; Το Queen Charlotte είναι εν μέρει prequel, εν μέρει spin-off και όλος ο ρομαντισμός που επιθυμεί η καρδιά σας. Η σειρά, που γράφτηκε από την ίδια την αντιβασιλέα Shondaland, Shonda Rhimes, επαναφέρει τους θεατές στις πρώτες μέρες της βασιλείας της νεαρής βασίλισσας Charlotte (India Amarteifio) και στον γάμο της με τον μυστηριώδη (και τολμηρό) νεαρό King George (Corey Mylchreest). Καθώς ξετυλίγουμε τα μυστήρια του παρελθόντος, η Βασίλισσα Σάρλοτ μας δίνει επίσης μια ματιά στο παρόν του Μπρίτζερτον: Ένα κομμάτι από αυτά αποκαλύπτει τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μεταξύ της σεζόν 2 και της σεζόν 3 της ναυαρχίδας σειράς. Φέρτε τα χαρτομάντιλα, καθώς το δράμα αφηγείται μια ιστορία αγάπης για τους αιώνες - ενώ ταυτόχρονα μεγεθύνει την κατανόησή μας για τις πιο συναρπαστικές μητριάρχες του Μπρίτζερτον.

The Law According to Lidia Poët

Περισσότερο από 50 χρόνια αφότου η Πενέλοπε Μπρίτζερτον κάνει πάταγο ως γυναίκα στον εκδοτικό κλάδο (φυσικά, κάτω από ψευδώνυμο), η Lidia Poët (Matilda De Angelis) γίνεται η πρώτη γυναίκα δικηγόρος στην Ιταλία — μετά απολύεται αμέσως, επειδή είναι γυναίκα. Στη συνέχεια, αυτή και το πλήρωμά της πρέπει να εργαστούν εκτός του πατριαρχικού νομικού συστήματος για να λύσουν υποθέσεις για λογαριασμό των απελπισμένων και ψευδώς κατηγορουμένων πελατών τους. Εμπνευσμένη από τη φιγούρα της πραγματικής ζωής, η σειρά έχει τα πολυτελή κοστούμια, τον δυνατό πρωταγωνιστή και, λοιπόν, το σεξ που αγαπάτε από τον Μπρίτζερτον, με περισσότερη εξιχνίαση εγκλημάτων.

The Empress

Ακούστε, ένα ρομαντικό ειδύλλιο ανάμεσα σε μια νεαρή ευγενή και τον σέξι νέο σύζυγό της είναι μια κλασική ιστορία – «γεια σου, βασίλισσα Σάρλοτ» - αλλά αυτή ακολουθεί την πραγματική Βαυαρή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα που έγινε Αυστριακή αυτοκράτειρα Ελισάβετ, ευρύτερα γνωστή ως Σίσι (Devrim Lingnau ), και τον αυτοκράτορα Franz Joseph (Philip Froissant). Απολαύστε τα βλέμματα λαχτάρας, τους στεναγμούς θλίψης, τις καυτές ερωτικές σκηνές και τα απολύτως εντυπωσιακά φορέματα, γνωστό και ως «ακριβώς ότι θέλετε από ένα ρομαντικό δράμα περιόδου».

Lovesick

Το Μπρίτζερτον έχει φλερτάρει με μερικά από τα μεγαλύτερα ρομαντικά τροπάρια γύρω από αυτό: ψεύτικα ραντεβού, βαθιά μυστικά, εχθρούς με εραστές, ακόμα και φίλοι με εραστές, καθώς η σχέση της Πηνελόπης και του Κόλιν βρίσκεται στο επίκεντρο στην 3η σεζόν. Το Lovesick είναι η σειρά για σένα. Αν και η βρετανική σειρά μπορεί να μην φαίνεται σαν η προφανής επιλογή για όσους αγαπούν τα ρομάντζα εποχής, πρέπει απλά να κοιτάξετε λίγο βαθύτερα για να δείτε τη σύνδεση — όπως συμβαίνει με κάθε καλή ιστορία αγάπης. Το Lovesick είναι μια κωμωδία που ακολουθεί τρεις κολλητούς: τον Dylan (σταρ του Ripley Johnny Flynn), την Evie (Antonia Thomas) και τον Luke (The Gentlemen's Daniel Ings). Σε τρεις σεζόν, το τρίο αντιμετωπίζει το ένα ακατάστατο φλερτ μετά το άλλο, με τη θέληση του Dylan και της Evie, να βγάλουν άκρη από όλο αυτό.

The Crown

Ενώ το Μπρίτζερτον και η Βασίλισσα Σάρλοτ μας δίνουν μια ματιά στις ζωές και τη βασιλεία του Βασιλιά Γεωργίου Γ' και της Βασίλισσας Σάρλοτ, οι έξι σεζόν του Στέμματος άνοιξαν ορθάνοιχτα τις κουρτίνες των πιο πρόσφατων και σημερινών βασιλιάδων της Βρετανίας. Από την αρχή της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι την εποχή που η πριγκίπισσα Νταϊάνα μπαίνει στο παλάτι και συνεχίζοντας το πανεπιστημιακό ειδύλλιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, αφιερώστε χρόνο στη βρετανική ιστορία με μια κλίμακα παραγωγής που σίγουρα θα καλύψει το κενό μεγέθους της αίθουσας χορού στη ζωή σας αφού έχετε ήδη δει όλες τις σεζόν του Bridgerton.

Outlander

Ταξιδέψτε πίσω σε διαφορετικό χρόνο και τόπο από την Αγγλία της εποχής του Regency ... αλλά μέσα από ένα αχνό ειδύλλιο που καίει εξίσου λαμπερά με του Simon και της Daphne. Βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων της Diana Gabaldon, το Outlander σε βάζει στη θέση μιας νοσοκόμας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που συναντά ένα μυθικό σύνολο από πέτρες που τη μεταφέρουν πίσω στη Σκωτία του 1740, όπου γνωρίζει τον Highlander Jamie Fraser και την παίρνει στη φροντίδα της η Clan MacKenzie. Η σειρά εκτείνεται σε ηπείρους, χρονοδιαγράμματα και σχεδόν σε κίνδυνο σε κάθε στροφή, αλλά η φωτιά της σχέσης της Κλερ και του Τζέιμι δεν σβήνει ποτέ.

Cable Girls

Αν σας λείπει το ύφος της μόδας του Bridgerton, το Cable Girls είναι εδώ για να παρέμβει με το outfit inspo από τη Μαδρίτη του 1920. Αυτό το ισπανικό δράμα εποχής εξιστορεί μια ομάδα «τηλεφωνητριών» που γίνονται γρήγορες και πιστές φίλες στην πρώτη εθνική τηλεφωνική εταιρεία της Ισπανίας. Δυναμικές και φιλόδοξες, αυτές οι γυναίκες ανεβαίνουν στην ιεραρχεία, αψηφούν τη σύμβαση και βρίσκουν παρηγοριά στην αγκαλιά των εραστών του παρελθόντος και του παρόντος. Είναι ακριβώς τα είδη των γυναικών που λαχταράει να γίνει η Eloise.

Elite

Ακριβώς όπως η ίντριγκα του Μπρίτζερτον, εξαρτάται από το ποιος θα ανακαλύψει την ταυτότητα του συγγραφέα πίσω από τα κουτσομπολιά του κολεγίου, κάθε σεζόν του Elite ξεκινά επίσης με ένα μυστήριο που εκλιπαρεί να λυθεί ... και μάλλον δολοφονικά. Αυτό το ισπανικό δράμα δεν είναι απαραιτήτως περιοδικό, αλλά οι μαθητές του Las Encinas απολαμβάνουν πολλές κρυφές φασαρίες, στενοχώριες, ξέφρενα, ξέφρενα πάρτι - που θα συναγωνίζονταν οποιοδήποτε πρωτοσέλιδο της φυλλάδας της Lady Whistledown.

Sex Education

Στο Μπρίτζερτον, είναι περισσότερο από σαφές ότι οι νεαρές κυρίες του κοσμικού κόσμου δεν έχουν καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί το σεξ. (Θυμάστε την έρευνα της Eloise για την εγκυμοσύνη;) στο Sex Education, από την άλλη πλευρά, ανατρέπει το σενάριο και παρουσιάζει μια εφηβική παρέα που διδάσκει σε μαθητές γυμνασίου τα θαύματα του σεξ και δεν εννοούμε μόνο τα ΣΜΝ. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ξανά το ξεκίνημα της Simone Ashley στο Netflix, προτού ενταχθεί στη 2η σεζόν του Bridgerton ως Kate Sharma.

Call the Midwife

Υπάρχουν περισσότερες σεζόν του Call the Midwife από ό,τι τα αδέρφια του Μπρίτζερτον, οπότε η λίστα σας στο Netflix είναι βέβαιο ότι θα γεμίσει μέχρι το τέλος με αυτό το εγκάρδιο δράμα εποχής. Προσαρμοσμένη από τα μπεστ σέλερ απομνημονεύματα της Jennifer Worth, η σειρά διαδραματίζεται παρόμοια στο Λονδίνο, αλλά εδώ, διαδραματίζεται στο East End κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και ακολουθεί μια κοινότητα μοναχών στο Nonnatus House. Οι μαίες αναπτύσσουν μια αδελφότητα και έναν δεσμό με τις συναδέλφους τους νοσοκόμες και τους ασθενείς που θεραπεύουν, παρόμοιο με τη μαγάλη γυναικεία φιλία που βλέπουμε μεταξύ της Πενέλοπης και της Ελοΐζ.

Crashing

Θέλεις να δεις τον Άντονι Μπρίτζερτον (Τζόναθαν Μπέιλι) προτού ξεπεράσει αυτές τις μεγάλες φαβορίτες; Η κωμωδία Crashing μιας σεζόν της Peep Phoebe Waller-Bridge, η οποία ακολουθεί μια ομάδα φίλων στα 20 τους που ζουν σε ένα ερειπωμένο πρώην νοσοκομείο. Ο Μπέιλι υποδύεται τον Σαμ, ο οποίος είναι, ας πούμε, πολύ τυχερός συγκάτοικος.

Derry Girls

Παρόλο που είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αινιγματική Lady Whistledown, η Penelope Featherington (Nicola Coughlan) του Bridgerton ήρθε για πρώτη φορά στο Netflix μέσω της Βόρειας Ιρλανδίας και την σειρά Derry Girls. Η σειρά καταγράφει την αγωνία ανάμεσα σε μια ομάδα πέντε φίλων που διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του The Troubles στη δεκαετία του '90. Η κωμωδία είναι αξιαγάπητη, κακιά και ναι, θεωρείται πλέον δράμα εποχής.

Grey’s Anatomy

Η σειρά της Shonda Rhimes που ξεκίνησε την αυτοκρατορία. Εάν είστε περίεργοι να πάτε σε ένα βαθύ ταξίδι στη Σόνταλαντ, θα μπορούσαμε να προτείνουμε να ξεκινήσετε με το Grey’s Anatomy, το πρώτο μωρό της που δίδαξε στις γυναίκες ότι είστε ο ήλιος και ότι αυτό είναι όλο. Δεκαεννέα σεζόν και συνεχίζοντας, η εκπομπή επικεντρώνεται στους ρομαντισμούς, τους κινδύνους και τις ανταμοιβές των γιατρών στο νοσοκομείο Seattle Grace. Και, ναι, είναι η γενέτειρα του McDreamy και του McSteamy.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις