ΕΛΛΑΔΑ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τον ανασχεδιασμό της επιδοματικής πολιτικής της χώρας. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει δύο βασικά επιδόματα -το ανεργίας και των τέκνων– τα οποία χορηγούνται σε περισσότερους από 1,3 εκατ. πολίτες κάθε χρόνο.

Ειδικότερα, για το επίδομα τέκνων προωθείται η γενναία αύξηση του ποσού ειδικά για τους έχοντες περισσότερα από 1 παιδί (εκτός από την ακρίβεια υπάρχει και το φλέγον πρόβλημα του δημογραφικού).

Για το επίδομα ανεργίας όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή του ολικού «λίφτινγκ». Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή του νέου επιδόματος ανεργίας, αποσυνδέοντας το από το ύψος του κατώτατου μισθού και συνδέοντας το άρρηκτα με τον τελευταίο μισθό του εκάστοτε άνεργου.

Με την αναμόρφωση του επιδόματος το σύστημα γίνεται δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό, ενώ ταυτόχρονα δίνονται σοβαρά κίνητρα στους άνεργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, το γεγονός ότι το ποσό θα είναι αυξημένο κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, αποτελεί μια ουσιαστική στήριξη σε όσους βρεθούν αιφνίδια εκτός αγοράς εργασίας, ώστε να μην διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα των ίδιων και των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θα αυξάνεται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, ώστε ένας άνθρωπος που εργαζόταν για πολλά χρόνια και συνέβαλε σημαντικά στο σύστημα ασφάλισης κατά της ανεργίας -μέσω των εισφορών που πλήρωνε- να έχει μεγαλύτερη στήριξη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις