ΣΠΑΡΤΗ. Το notospress.gr δημοσίευσε προ ημερών επιστολή του επίτιμου Δικηγόρου Αθηνών κ. Δημήτρη Πανταζή που καταλογίζει αδράνεια και παράλειψη του Υπηρεσιακού καθήκοντος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.
Η ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών στους Βόρειους δήμους έχει καταστήσει τη ζωή των πολιτών προβληματική και τα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου είναι πλέον διάχυτα.

Στις 12-1-2018 ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Αττική Γεωργιτσιάνων κ. Χρήστος Τσίχλης, δικηγόρος Αθηνών, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αίτημα την αναζήτηση ευθυνών για τυχόν παραλείψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά την ελλειπή αστυνόμευση στους Βορείους δήμους Λακωνίας. Ιδιαίτερα μάλιστα αναφέρεται στην δημοτική ενότητα Πελλάνας και στην έλλειψη οργανωτικού σχεδίου αστυνόμευσης, με συνέπεια να κινδυνέυουν άνθρωποι, περιουσίες και πολίτες να αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα υπό το καθεστώς ανασφάλειας.

Επιπλέον, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με αίτημα την αναζήτηση τυχόν διαχρονικών ευθυνών του υπουργείου πολιτισμού, για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Πελλάνα Λακωνίας. Δηλαδή για τις φθορές που προκάλεσε το αδικαιολόγητο "μπάζωμα" των Αρχαίων με τόνους χαλίκι, για την σκοπιμότητα μη αναγνώρισης των σημαντικών ευρημάτων ως Βασιλικών Τάφων και για την μη συνέχιση των ανασκαφών, με συνέπεια την εσφαλμένη ενημέρωση του λαού για ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της χώρας μας.

Πολίτες καταγγέλλουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν την ανάδειξη της σημαντικής αρχαιολογικής ανακάλυψης στην Πελλάνα Λακωνίας.