ΠΑΤΡΑ. Μια ομάδα έξι ατόμων γύρω που αγαπούσαν πάρα πολύ τα ζώα και τα αγαπούν δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο ζώων, ασχολήθηκαν με τις μεταφορές τους, ενώ έχουν και ιππικό όμιλο, αλλά κάποια στιγμή τους γεννήθηκε η ιδέα, να δημιουργήσουν ένα κοιμητήριο για τα μικρά ζώα, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πάτρα και στην περιοχή Βραχναίικα, για ένα αξιοπρεπές «αντίο» στους τετράποδους φίλους μας.

«Όταν ένα ζώο συντροφιάς μπαίνει μέσα στο σπίτι, γίνεται μέλος της οικογένειας μας. Ο στόχος είναι όπως με αγάπη και σεβασμό πορεύεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μέσα στην οικογένεια, με αγάπη και σεβασμό να πηγαίνει στην τελευταία του κατοικία, ένα καταφύγιο για την ψυχή, όχι μόνο του κατοικιδίου, αλλά για όλη την οικογένεια», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο Κώστας Κασίμης, υπεύθυνος νεκροταφείου ζώων και πρόσθεσε:

«Σιγά σιγά η νομοθεσία εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα η διαχείριση του θανάτου θα γίνει μια υποχρεωτική διαδικασία από την πολιτεία. Είμαστε η πρώτη αδειοδοτημένη περιοχή, η γραφειοκρατία ήταν φοβερή, μας πήρε πάνω από 2,5 χρόνια, οι άνθρωποι όμως της περιφέρειας ήταν αρωγοί στην όλη μας προσπάθεια».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις