ΚΑΡΑΒΑΣ. Πιστός στο ραντεβού του με το παιδικό χαμόγελο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη παιδική γιορτή στον Καραβά Σπάρτης, φιλοξενώντας και διασκεδάζοντας δεκάδες παιδιά. Η «7η Παιδική Γιορτή Καραβά» έλαβε χώρα στον κοινό προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλαιού δημοτικού σχολείου, παραπλεύρως της Πλατείας του οικισμού, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016.

Η δημοφιλής παιδική εκδήλωση αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, τυγχάνοντας ανταπόκρισης από μικρούς και μεγάλους κατοίκους, τόσο του χωριού, όσο και των γύρω περιοχών, αφήνοντας σε όλους όμορφες εικόνες και ευχάριστα συναισθήματα.

Η γιορτή ξεκίνησε με αθλοπαιδιές, όπως λουκούμια, αυγοδρομίες, τράβηγμα σκοινιού και τσουβαλοδρομίες, διασκεδάζοντας τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και τους μεγαλύτερους που παρακολουθούσαν!
Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε ο Francisco Brito που με τις μαριονέτες του συνεπήρε μικρούς και μεγάλους δίνοντας μια ιδιαίτερη παράσταση! Αμέσως μετά ήχησε το καμπανάκι του θεάτρου σκιών˙ ο Άθως Δανέλλης με τον θίασό του, δάνεισαν φωνή και κίνηση στη διαχρονική και πάντα επίκαιρης λαϊκή μορφή των Ελλήνων, τον Καραγκιόζη, εντυπωσιάζοντας και διασκεδάζοντας το κοινό.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική καθώς οι ιθύνοντες είχαν ετοιμάσει έναν πάγκο με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν από ένα σουβλάκι, χυμός και λουμπούκι! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε δωρεάν η παιδική εφημερίδα «Το νέο Κοκτέιλ», την οποία δημιούργησαν τα παιδιά του χωριού εν όψει της παιδικής γιορτής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και όλους όσοι εργάστηκαν και συνεισέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η «7η Παιδική Γιορτή Καραβά».

Πέραν των καθιερωμένων ευχών για «καλή σχολική χρονιά», μιας και η «Παιδική Γιορτή Καραβά» σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, τα μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχονται ο παγκόσμιος παιδικός πόνος και η θλίψη να μειωθούν έως ότου εκλείψουν εντελώς, κι ακόμα περισσότερα παιδιά να έχουν την ευκαιρία και την ανεμελιά να διασκεδάζουν και να χαμογελούν, όπως έκαναν τα δικά μας παιδιά και τον φετινό Αύγουστο στον Καραβά....