ΕΛΛΑΔΑ. Την ημερομηνία συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τη Σ.ύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου.

«Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, στις 13 Μαϊου θα βρεθώ στην Άγκυρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά για τα θαλάσσια πάρκα χαρακτήρισε ως «παντελως αδικαιολογητη η αντιδραση της Τουρκίας» και σημείωσε πως «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο».

«Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών θέσεων όχι στο συμπέρασμα ότι έχουν αλλάξει αυτόματα οι θέσεις της Τουρκίας σε θέματα στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών» πρόσθεσε.

Ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου για τη Μέση Ανατολή

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα της Συνόδου λέγοντας:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα συμπεράσματα έτσι όπως διαμορφώθηκαν χθες το βράδυ. Και ως προς τα ζητήματα που αφορούν την Μέση Ανατολή δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να αποτρέψουμε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης αυτό είναι το κύριο μέλημα. Θεωρώ εξωτερικά σημαντικό ότι υπάρχει μια αναφορά και στην κατάσταση στη Γάζα. Η κρίση είναι τέτοια που απαιτεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Ευρώπη και Τουρκία

«Τα συμπεράσματα είναι ικανοποιητικά και για την Ελλάδα και για την Κύπρο με ρητή αναφορά στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να βελτιωθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων επηρεάζεται και από τις εξελίξεις στο ευρωτουρκικό και αποδεικνύεται από την σχετική παράγραφο στα συμπεράσματα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις