ΕΛΛΑΔΑ. Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής (29/03) στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται για τέταρτη φορά. Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν 830 ευρώ. Μιλάμε για μία αύξηση 50 ευρώ, που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στόχος της κυβέρνησης ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας»

«Η συνολική αύξηση μαζί με τις προηγούμενες φτάνει το 27% για τον κατώτατο, καθώς το 2019 ήταν 650 ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει στο τέλος της τετραετίας o μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Μάλιστα, τόνισε ότι «πρόκειται για μόνιμα μέτρα που αφορούν εκατομμύρια νοικοκυριά που θα ισχύουν και μετά το πέρας της ακρίβειας. Η απόφαση είναι μελετημένη, χωρίς να θίγει αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα. Στηρίζει το εισόδημα χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Στόχος να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις