ΕΛΛΑΔΑ. Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. και ένας εκ των νυν κορυφαίων στελεχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Διονύσης Τεμπονέρας, μίλησε αποκλειστικά στο Νotospress για την παρουσία έκπληξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στέφανου Κασσελάκη, στην προ ημερών κοινή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ- Νέας Αριστεράς, στην οποία ο κ. Τεμπονέρας ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών μαζί με την κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη. Φυσικά ο κ. Τεμπονέρας δεν δίστασε να μας δώσει και το δικό του σχόλιο, αναφορικά με την επικαιρότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε σχέση με την κοινή εκδήλωση και την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη

«Η εκδήλωση αυτή, ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση και εγώ προσωπικά είχα καλέσει όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής φαντάζομαι, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή. Δεν νομίζω να προκάλεσε κάποια έκπληξη η παρουσία του εκεί, αντίθετα θεωρώ ότι ήταν καλοδεχούμενος και η παρουσία του φώτισε ακόμη περισσότερο την συγκεκριμένη εκδήλωση».

«Θα επιδιώξω να υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις»

«Η προχθεσινή κοινή εκδήλωση ήταν μια μεγάλη συνάντηση του προοδευτικού χώρου. Γίνεται μία αρχή διαλόγου με τις ευρωεκλογές να μεσολαβούν, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις προοδευτικές δυνάμεις από το να συναντιούνται, να συζητούν και να υπάρχουν πραγματικές συμπράξεις στο πεδίο της πολιτικής όπως η αυτοδιοίκηση, το φοιτητικό κίνημα, το αγροτικό ζήτημα, στα ζητήματα κράτους δικαίου, δημοκρατίας και ισότητας. Αυτή η όσμωση θα πρέπει να είναι πρωτίστως κοινωνική και έπειτα να υπάρξουν εκείνες οι συνθήκες, που θα οδηγήσουν τις προοδευτικές δυνάμεις σε συνεργασία σε επίπεδο κορυφής. Όλα αυτά όμως χρειάζονται χρόνο και πέραν των ευρωεκλογών ώστε να ωριμάσουν εκείνες οι συνθήκες. το σημαντικό πάντως είναι ότι ο ''σπόρος έπεσε'' με βάση την προχθεσινή εκδήλωση και εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, κι εγώ ο ίδιος προσωπικά θα το επιδιώξω».

«Προσωρινή η καθυστέρηση στις εκλογές ανάδειξης των Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.»

«Οι εκλογές ανάδειξης νέων Νομαρχιακών Επιτροπών στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και θα γίνουν. Δεν αποτελεί κάτι ανησυχητικό το ότι οι εκλογές για τα συντονιστικά, μπορεί να πάνε πίσω για μερικές εβδομάδες. Το κρίσιμο είναι τα μέλη τα οποία εγγράφησαν, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την κομματική πειθαρχία

«Καταθέσαμε δύο φορές πρόταση νόμου. Όλοι οι βουλευτές μας έχουν βάλει την υπογραφή τους δύο φορές στο νομοσχέδιο αυτό. Θεωρώ ότι περιττεύει οποιαδήποτε συζήτηση για κομματική πειθαρχία, διότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεσμεύεται από πλευράς υπογραφής με βάση αυτή την εξέλιξη. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει απόκλιση και δεν θα βρεθεί κανείς να καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο».

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Μεσαία και Λαϊκή τάξη της χώρας σε ATM»

«Έχουμε καταθέσει μια δέσμη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, σε ότι έχει να κάνει με τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, στην οποία προτείνουμε την μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την υδροδότηση και την ενέργεια για τους αγρότες και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα συνεχίζει να αφήνει τους αγρότες στο έλεος των συνθηκών και αυτό καταλαβαίνετε ότι δεν επηρεάζει μόνο τους αγρότες μέσω του παραγωγικού τομέα αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές, με συνέπεια αυτής της πολιτικής να θεριεύει η ακρίβεια των προιόντων από το χωράφι στο ράφι. Θέμα δημοσιονομικό για την κυβέρνηση δεν υπάρχει, καθώς έχει μετατρέψει την Μεσαία και Λαϊκή τάξη της χώρας σε ATM».

«Δεν έχουν καμία βάση όσα παραπολιτικά ειπώθηκαν, αναφορικά με την κάθοδο μου στο Δήμο Πατρέων»

Τέλος ο κ. Τεμπονέρας, διέψευσε κατηγορηματικά όλα εκείνα τα παραπολιτικά δημοσιεύματα, τα οποία τον παρουσίαζαν ως υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι: «Δεν έχουν καμία βάση όσα παραπολιτικά ειπώθηκαν, αναφορικά με την κάθοδο μου στο Δήμο Πατρέων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις