ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Την περασμένη Κυριακή (17/9ου) τριάντα φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' απόλαυσαν ένα ενδιαφέρον κυκλικό μονοπάτι των 14,6 χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό στο χωριό Τσίντζινα ή Πολύδροσο στον ελατοσκέπαστο Πάρνωνα.

Στην αρχή το μονοπάτι ακολουθούσε ένα δροσερό ποτάμι με γάργαρα νερά με τα ψηλά πλατάνια να κυριαρχούν έως την Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων. Κατόπιν ήταν ανηφορικό κατά 60 % ορειβατικό μέσα σε σκιερά μονοπάτια τραβερσάροντας στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, το δε δάσος ήταν κατάφυτο από έλατα και μαύρη πεύκη, όπως μας δήλωσαν οι Μεσσήνιοι πεζοπόροι συνάντησαν τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Εξ΄ άλλου στην περιοχή του Πάρνωνα υπάρχουν περισσότεροι από 15 τύποι οικοτόπων. Μερικοί από αυτούς είναι μοναδικοί ή ιδιαίτερα αξιόλογοι για τον Ελλαδικό και τον Ευρωπαϊκό χώρο.Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι εκτεταμένες δασικές εκτάσεις με μαύρη πεύκη, τα δάση με δενδρόκεδρο στην Ι. Μονή Μαλεβής, οι καστανεώνες στην Καστάνιτσα, η παράκτια λίμνη του Μουστού νότια του Άστρους, η χαράδρα του Δαφνώνα κ.ά.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του συλλόγου είναι στις 1 Οκτωβρίου στο παλιό καλντερίμι που ένωνε το Άνω Καρβέλι με τον οικισμό του Κάτω Καρβελίου στον Ταΰγετο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις