ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, στη 13:00μμ ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πάρνωνας διοργανώνει συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21,Τρίπολη) της Επιτροπής Υποστήριξης της υποψηφιότητας της περιοχής του Όρους Πάρνωνα - Ακρωτηρίου Μαλέα για την αναγνώρισή του ως Απόθεμα Βιόσφαιρας στο δίκτυο περιοχών MAB της UNESCO.

Η Επιτροπή Υποστήριξης της υποψηφιότητας συγκροτήθηκε με απόφαση του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και αποτελείται από: Τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, τον οικονομολόγο/Σύμβουλο Τοπικής Ανάπτυξης, Κοσμά Σιδηρόπουλο, την Εκπαιδευτικό σε θέματα περιβάλλοντος, Μαρία Μυλωνά, τον Αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Παναγιώτη Μαντζουράνη, την Περιβαλλοντολόγο Μsc Διαχείριση Απορριμμάτων, Χριστίνα Καλαθά, τον Γεωπόνο και πρώην Υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Βοιών, Στάθη Λιβανό.

Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί η τεκμηρίωση της υποψηφιότητας, για την αναγνώριση και ένταξη του Πάρνωνα - Μαλέα ως Απόθεμα Βιόσφαιρας στο δίκτυο περιοχών «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (ΜaΒ/UNESCO), καθώς και η ολοκληρωμένη προσέγγιση του σχεδίου δράσης για τις περιοχές που εντάσσονται στον φάκελο υποψηφιότητας.

Θα απαντηθούν ερωτήματα που σχετίζονται με το όλο εγχείρημα, όπως: Γιατί Απόθεμα Βιόσφαιρας στον Πάρνωνα; Τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός για την περιοχή; Ποιο είναι το όραμα και οι προοπτικές; Πώς ωφελείται η περιοχή από τη διεθνή αναγνώριση; Ποια δομή που θα υποστηρίξει το όραμα του Αποθέματος;

Παρεμβάσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα θα δοθούν από όλα τα μέλη της Επιτροπής και τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Πάρνωνας ΑΟΤΑ Εμμανουήλ Δολιανίτη, Δήμαρχο Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρο και Μαρίνη Μπερέτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά σε έναν από τους ακόλουθους συνδέσμους:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις