ΠΥΡΓΟΣ. Η έντονη κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής και η χαλαζόπτωση, που έπληξε την περιοχή Μουζάκι του δήμου Πύργου, προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις καλλιέργειες σταφίδας και ελιάς, στις οποίες η κοινότητα βασίζει εδώ και χρόνια την οικονομία της.

Ο αγρότης Παναγιώτης Βούλγαρης έκανε λόγo για πέρασμα μιας ισχυρής χαλαζόπτωσης με τη συνοδεία δυνατών ανέμων, το οποίο όχι μόνο έριξε μεγάλο μέρος των καρπών στο έδαφος, αλλά προκάλεσε και καταστροφή στα ίδια τα κλήματα και τα ελαιόδεντρα.

Επιπρόσθετα, επικεντρώθηκε και στην ανυπολόγιστη ζημιά που βιώνουν οι αγρότες της περιοχής, αφού τα έξοδα παραγωγής είναι πολλά και ουσιαστικά τους οδηγούν στην «έξοδο» από τα χωράφια! «Είναι τρίτη χρονιά που μας κυνηγά αυτή η κατάσταση. Η τιμή είναι ελάχιστη και τα έξοδα έχουν φτάσει στο Θεό Πλέον τα έξοδα υπερβαίνουν τα έσοδα. Φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς και θα μαζεύαμε καρπό. Δυστυχώς, μας τελείωσε…», κατέληξε.

Για ανεπανόρθωτη ζημιά στον καρπό έκανε λόγο και η αγρότισσα Δήμητρα Πάσσιου, υπογραμμίζοντας πως ακόμα και η σταφίδα που τοποθετούν στα αλώνια θα σαπίσει λόγω της καταστροφής που έχει υποστεί, ενώ δεν έχει ελπίδες και για τον καρπό που ακόμα δεν έχει συλλέξει. «Κατέστρεψε όποια ελπίδα είχαμε φέτος για εισόδημα. Με τα μεροκάματα που πληρώνουμε, δεν πρόκειται να μας φθάσουν τα έσοδα ακόμα και του καλού καρπού που άντεξε το φαινόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις