ΣΠΑΡΤΗ. Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Παναγιώτης Τριτάκης απαντά στο Notospress, μετά από σχετικό δημοσίευμα. Αναφέρεται στο έργο που μαζί με τα στελέχη του δήμου έχει επιτελέσει και διευκρινίζει γιατί κρατήθηκε μακριά από την δημοσιότητα.

«Αγαπητό notospress

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα σας και ειδικότερα της αναφοράς «έχουν χρέος να ενημερώνουν, να αποσαφηνίζουν και να εξηγούν στους πολίτες…» μου δίνετε την ευκαιρία να σας κάνω γνωστά όσα καταφέραμε μαζί με τα στελέχη του Δήμου.

Από τον Μάρτιο του 2022 που ανέλαβα καθήκοντα, στο μεγάλο θέμα των αδέσποτων τα σημαντικά σημεία που οφείλουμε να τονίσουμε είναι:

Η μείωση του κόστους του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων κατά 40% το οποίο υλοποιείται με ίδια αποτελέσματα με τα προηγούμενα χρόνια αλλά με εξοικονόμηση περίπου 80.000 ευρώ προς όφελος των πολιτών. Αποδεικνύουμε ότι δεν γίνεται αλόγιστη χρήση οικονομικών πόρων, δεν μεταβιβάζουμε τα λάθη των ανεύθυνων ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς στους νομοταγείς ιδιοκτήτες ή σε όσους επιλέγουν να μην έχουν ζώα συντροφιάς, ενώ προστατεύουμε με τις ενέργειες μας το καταφύγιο ώστε να μην δημιουργηθεί πάλι το ντροπιαστικό φαινόμενο της υπερσυσσώρευσης αδέσποτων

Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 370 υιοθεσίες, έχουν στειρωθεί πάνω από 200 ζώα ενώ έχουν διαχειριστεί πάνω από 600 λοιπές περιπτώσεις (περισυλλογή, περίθαλψη κτλ)

Η αναβάθμιση του καταφυγίου Αγίας Κυριακής από ένα μέρος συγκάλυψης ενός προβλήματος σε ένα επισκέψιμο και αξιοπρεπές μέρος διαβίωσης ζώων. Παραθέτουμε φωτογραφίες για την σύγκριση.

Ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, με τα στελέχη καταφέραμε:

Να φέρουμε για πρώτη φορά το θέμα της προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας και Φρέσκου Γάλακτος των εργαζομένων σε διαγωνιστική διαδικασία κατ΄ εφαρμογή και του πιο πρόσφατου Νόμου

Έγιναν οι προσλήψεις Κτηνιάτρου, Αρχιτέκτονα και Οικονομολόγου ενώ αναμένεται η αναπλήρωση θέσης Πολιτικού Μηχανικού.

Εγκρίθηκαν για πρόσληψη από επιλαχόντες διαγωνισμών οι θέσεις ΤΕ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΕ Μηχανικού Περιβάλλοντος και ΠΕ Οικονομικού και μια θέση ΤΕ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από τον Προγραμματισμό προσλήψεων 2023.

Ο Δήμος Σπάρτης ήταν ένας από τους μόλις 30 Δήμους της χώρας (σε σύνολο 332) στους οποίους λόγω σωστού προγραμματισμού, εγκρίθηκαν 2 θέσεις Δημοτικών Αστυνόμων στον πρώτο κύκλο προγραμματισμού προσλήψεων (πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 31/27-09-23) με αποτέλεσμα σε ειδικό κύκλο προγραμματισμού να συμπεριληφθούν άλλες δύο (ΔΙΠΑΑΔ/Φ.εγκρ./41/3633/17-03-23) (σύνολο 4 θέσεις ένστολου προσωπικού). Έτσι μια νευραλγική για την λειτουργία του Δήμου Υπηρεσία μετά το πέρας του διαγωνισμού θα έχει 7 Δημοτικούς Αστυνόμους ώστε να εφαρμοστεί ο νέος Νόμος 5003/2022 για την ανασύσταση τους.

Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο Τμήμα Προσωπικού και την προμήθεια λογισμικού κεντρικής διαχείρισης προσωπικού

Στους 2 μήνες στην αρμοδιότητα του Προγραμματισμού και Ανάπτυξης:

Ξεπαγώσαμε την χρηματοδότηση για αναβάθμιση των ΚΕΠ ύψους περίπου 120.000 ευρώ και πριν λίγες μέρες προχωρήσαμε τον απαραίτητο Διαγωνισμό για την Τεχνολογική Αναβάθμισή τους ,ενώ με τον νέο χώρο που εξασφάλισε ο Δήμος μας με τις νέες μισθώσεις θα δημιουργηθεί νέο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών σύμφωνα με τα νέα πρότυπα του Υπουργείου.

Συντάσσεται η πρόταση για υποβολή στο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ ύψους 980.000 ευρώ.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, η επιφυλακτικότητα στην επικοινωνία και προβολή αποτελεί προσωπική επιλογή διότι ειδικά για τα θέματα των αδέσποτων που μαγνήτισαν πανελληνίως τα βλέμματα δεν υπάρχει χώρος για πανηγυρισμούς και αναπαραγωγή ειδήσεων που μπορεί να προκαλούν διάφορα κέντρα ενδιαφέροντος, ενώ και η αποτελεσματικότητα και ορθότητα των πολιτικών που ασκήθηκαν στον τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών συνήθως επιβεβαιώνονται μετά από πάροδο αρκετού χρόνου μέχρι να φτάσει το θετικό των επιλογών στον απλό πολίτη εάν φυσικά αυτές οι πολιτικές υιοθετούνται από τις επόμενες διοικήσεις».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις