Όταν σταθείς όρθιος κοιτάζοντας μακριά δεν νιώθεις κόπο, πόνο, βάρος… Μόνο αγαλλίαση, όπως ποτέ και πουθενά ξανά. Σαν να πετάς, σαν να διαφεντεύεις τον κόσμο, σαν να βάφεις εσύ τη γη με τα χρώματα του ήλιου.

Είσαι στην κορυφή του Ταϋγέτου. Στα 2.407 μέτρα τα πόδια σου, στα 2.408 μέτρα η ματιά σου. Πάνω από αυτήν μόνον ο ουρανός, ο άφθαρτος κόσμος. Κάτω από αυτήν η γη, ο φθαρτός κόσμος. Αυτοί οι δύο κόσμοι σμίγουν εκεί ακριβώς που βρίσκεται το ύψος της καρδιάς σου…

Πόσο τυχερός ο άνθρωπος που νιώθει σπίτι του την κορυφή του Αϊ Λιά. Πόσο ευλογημένος ο ορειβάτης που επισκέπτεται τον Προφήτη σπίτι του. Πόσο προικισμένος ο άνθρωπος που θα το ζήσει, έστω μια φορά.

Αυτό που λένε οι ποιητές, ζωγραφίζουν οι ζωγράφοι, γράφουν οι συγγραφείς και φωτογραφίζουν οι φωτογράφοι, αυτό που κάνουν παραμύθι οι γιαγιάδες και άθλο οι παππούδες, το ζεις… γιατί απλά τόλμησες!

Μια δύναμη, σου βιδώνει τα πόδια στην πέτρα για να μην φύγεις με τον προφήτη ψηλά, όταν ανοίξουν οι φτερούγες της ψυχής σου στο πρώτο αμόλυντο αεράκι… Μην φύγεις και χαθείς ολοζώντανος ενώ πρέπει να γυρίσεις κάτω, στη φθορά, να πεις και να πείσεις όλους να ζήσουν τη στιγμή…

Γιατί αν τη ζήσουν θα λατρέψουν τη γη. Θα νιώσουν τον Άγιο. Θα αγαπήσουν τον άνθρωπο.

Μετράς τις ανάσες σου βήμα - βήμα. Φυλάς τις ματιές σου ράχη - ράχη. Ακούς την καρδιά σου πέτρα - πέτρα. Νιώθεις τη διαφορά… Δεν σε γελά κανείς.

Στέκεσαι εκεί. Ρίχνεις ματιά αριστερά και βασιλεύεις στη Σπάρτη. Κοιτά ίσα βαθιά και διατάζεις το Μυρτώο. Λίγο πιο κει καθησυχάζεις Κρήτη και Μονεμβασία. Ματιά δεξιά και διαφεντεύεις τη Μεσσηνία…

Άνθρωπος είσαι, με αγαθά προφήτη. Ο προφήτης εδώ με χαρίσματα Θεού.

Ο Ιούλιος εδώ είναι Καίσαρας. Το Καλοκαίρι εδώ έχει υπόσταση.

Βγάζει τη κάπα ο προφήτης και το βουνό σε καλεί κοντά του… Θα την φορέσει πάλι για να μας λυτρώσει όπως μας σώζει το λευκό.

Ανάβαση στον Ταϋγετο Προφήτη.

Θεία κοινωνία ασώματου όρους.

Αξεπέραστη ανθρώπινη εμπειρία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις