ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη είναι πόλη με ρυμοτομία και κατ’ εξοχήν ορθογώνια σταυροδρόμια. Οι οδηγοί απολαμβάνουν την άνεση των ευρύχωρων δρόμων όπου συνήθως η ορατότητα είναι καλή. Αυτό που πρέπει να προσέχουν και να τηρούν οι οδηγοί είναι τα STOP που υπάρχουν σε κάθε σταυροδρόμι. Όμως δεν είναι λίγα τα σταυροδρόμια όπου οι πινακίδες των STOP έχουν ξεθωριάσει σε τέτοιον βαθμό που δεν διακρίνεις καν αν υπάρχει πινακίδα. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες παραβίασης του STOP - που έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται - και πρόκλησης ατυχήματος.

Ένα τέτοιο STOP υπάρχει στη προέκταση της οδού Διοσκούρων στη συμβολή της με την Κύπρου, λίγο πριν τον Άγιο Δημήτριο. Χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση όπως και σε άλλα σημεία της πόλης.

Ειδικά τα STOP είναι σήμανση που δεν πρέπει να είναι δυσδιάκριτη, είτε λόγω παλαιότητας της πινακίδας είτε λόγω δένδρων ή ακόμα και παρκαρισμένων αυτοκινήτων που κρύβουν την ταμπέλα.

Ο δήμος σε μια επιχείρηση οργανωμένη πρέπει να αντικαταστήσει ταμπέλες, να κλαδέψει δένδρα να διαγραμμίσει γωνίες και να κάνει συστάσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις