Greek X-Files: Τα κορυφαία μυστήρια μέρη της Ελλάδας
Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από παράξενα ελληνικά μυστήρια που ταιριάζουν στην ξένη σειρά που άφησε εποχή The X-Files.
ΕΛΛΑΔΑ. Ελληνικά μυστήρια και περίεργοι προορισμοί που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε κάποιο επεισόδιο του The X-Files βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα φιλοξενεί πολλούς παράξενους θρύλους, προορισμούς και παράξενες ιστορίες που δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί επιστημονικά.
Διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται τόποι που κουβαλούν μυστήρια και έχουν τους δικούς τους θρύλους προσελκύοντας ερευνητές και περίεργους τουρίστες. Έτσι, διαλέξαμε τους πέντε κορυφαίους προορισμούς μυστηρίου στην Ελλάδα.
Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από παράξενα ελληνικά μυστήρια που ταιριάζουν στο The X-Files. Αυτό το τεχνητό νησί της Ελλάδας, που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με τη στενή Διώρυγα της Κορίνθου, φιλοξενεί περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους στους επτά νομούς του.
Κοντά στην Αθήνα, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να αποδράσετε από την πολυσύχναστη ελληνική πρωτεύουσα και να μπείτε στις φυσικές ομορφιές των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Πελοποννήσου, που είναι γνωστές για την πλούσια ιστορία και τα μοναδικά ήθη και έθιμα.
Η Πυραμίδα του Ταΰγετου είναι φυσικός σχηματισμός ή ανθρωπογενής;
Το Φαινόμενο της Πυραμίδας στην ψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου προσελκύει πολλούς επισκέπτες όλα αυτά τα χρόνια για τη μοναδική του ποιότητα, καθώς σχηματίζει μια αιχμηρή πυραμίδα που φαίνεται να είναι τεχνητή. Είναι ένα ακόμη ελληνικό μυστήριο κατά πολλούς.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτή η πυραμίδα είναι ένας καλά τοποθετημένος πέτρινος κώνος στο βουνό και είναι μια από τις παλαιότερες πυραμίδες στον κόσμο, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι απλώς ένας φυσικός σχηματισμός βράχου.
Η κορυφή ρίχνει μια τέλεια σκιά σε σχήμα πυραμίδας στη γη κάτω από αυτήν, προσθέτοντας τη λαμπρότητά της για όσους ανεβαίνουν στο βουνό.
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την πυραμίδα για να μάθουν μόνοι τους αν πρόκειται για παράδειγμα ανθρώπινης εργασίας ή προϊόν φυσικών δυνάμεων που σκαλίζουν πέτρα.
Ορισμένες ακραίες θεωρίες υποδεικνύουν ακόμη και εξωγήινους που δημιουργούν την πυραμίδα.
Παρά τις αντικρουόμενες θεωρίες σχετικά με την προέλευσή του, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αρχαίος χώρος είναι εμποτισμένος με ισχυρή ενέργεια, καθιστώντας την Ελληνική Πυραμίδα προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν το παράξενο και το υπερφυσικό.
Εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας: το ελληνικό μυστήριο ενός δέντρου χωρίς ρίζες
Μία από τις πιο περίεργες εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται λίγα μόλις μίλια έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης στην περιοχή της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο.
Δεκαεπτά δέντρα αγκαλιάζουν τη βυζαντινή εκκλησία, η οποία χρονολογείται τον δωδέκατο αιώνα με κλαδιά που εκτείνονται έξω από τη στέγη της. Ωστόσο, οι ρίζες των δέντρων δεν υπάρχουν πουθενά.
Οι ειδικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως ούτε να εξηγήσουν το παράξενο φαινόμενο, αλλά η δημόσια παράδοση κλίνει προς μια θεολογική, θαυματουργή εξήγηση.
Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, το μαρτύριο της Αγίας Θεοδώρας -από το όνομα της οποίας ονομάζεται η εκκλησία- έκανε το σώμα της να γίνει εκκλησία, ενώ τα μαλλιά της έγιναν δέντρα και το αίμα της μετατράπηκε στο ποτάμι που τρέχει κάτω από το λόφο όπου βρίσκεται η εκκλησία.
Η εκκλησία είναι γνωστή για τα θαυματουργά δέντρα της και προσελκύει προσκυνητές και πιστούς από όλη τη χώρα που ισχυρίζονται ότι η εκκλησία είναι γεμάτη πνευματική δύναμη.
Το Ασκληπιείο στην Επίδαυρο, όπου οι άρρωστοι στην αρχαία Ελλάδα αναζητούσαν μια περίεργη θεραπεία
Το Ασκληπιείο στην Επίδαυρο είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους ιαματικούς ναούς που σώζονται μέχρι και σήμερα.
Σήμερα, οφείλει μεγάλη φήμη στο θέατρο, ένα θαύμα της ακουστικής που λειτουργεί ακόμα και σήμερα, αλλά, στην αρχαιότητα, χρησίμευε ως ιατρικό ησυχαστήριο και εκεί αντιμετώπιζαν σοβαρές ασθένειες.
Άνθρωποι από όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνέρρεαν στην Επίδαυρο κατά την αρχαιότητα για να βρουν θεραπείες για τις διάφορες ασθένειές τους .
Πιστεύεται ότι η περίεργη μεταχείριση περιελάμβανε τον ύπνο στον κρόταφο και το να αφήνεις πολλά φίδια να γλιστρήσουν από πάνω σου καθώς κοιμόσουν.
Οι σύγχρονοι μελετητές μπορούν πραγματικά να μελετήσουν μερικές από τις ασθένειες της εποχής, καθώς όσοι επιθυμούσαν να θεραπευτούν πήγαιναν σε ντόπιους γλύπτες για να κάνουν το προσβεβλημένο μέρος του σώματός τους σε φιγούρα για να το αφιερώσουν στον ναό.
Από τα απομεινάρια αυτών των γλυπτών, οι αρχαιολόγοι μπορούν να χαρτογραφήσουν τα δεινά των αρχαίων ανθρώπων.
Ο ναός ήταν ένα ευρύχωρο θέρετρο που περιλάμβανε ξενώνες, γυμναστήριο, στάδιο και το περίφημο θέατρο, το οποίο χρησίμευε για να «ανυψώσει την ψυχή». Αυτός ήταν και ο στόχος όλων των θεατρικών έργων, τόσο των τραγωδιών όσο και των κωμωδιών, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Μαζί με τις πολλές πολυτελείς εγκαταστάσεις του, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου προσφέρει ένα όμορφο, γαλήνιο φυσικό περιβάλλον με πλούσια βλάστηση και εκπληκτική θέα στις γύρω βουνοκορφές.
Σπήλαιο Νταβέλη, ένας περίεργος προορισμός στην Ελλάδα
Αυτό είναι ίσως το πιο διάσημο μεταφυσικό μέρος στην Ελλάδα. Το Σπήλαιο της Πεντέλης επιβιώνει στους αιώνες μαζί με τους θρύλους και τα μυστήρια του.
Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα π.Χ., καθώς η περιοχή γύρω από το όρος Πεντέλη χρησιμοποιήθηκε ως λατομείο μαρμάρου στην αρχαιότητα.
Από την αρχαιότητα και μέχρι τις μέρες μας, το σπήλαιο, το οποίο είναι μέρος ενός πολύπλοκου, υπόγειου ιστού που συνδέει πολλά σπήλαια μεταξύ τους, έχει συνδεθεί με κάποιο είδος πνευματικής δύναμης που έχει τραβήξει τους ανθρώπους στην τοποθεσία για να προσκυνήσουν.
Στην αρχαία Ελλάδα, οι οπαδοί του Έλληνα θεού Πάνα και των Νυμφών χρησιμοποιούσαν το σπήλαιο Νταβέλη ως τόπο λατρείας. Πολλοί σύγχρονοι ειδωλολάτρες εξακολουθούν να προσκυνούν σε αυτήν την τοποθεσία στην Ελλάδα.
Στο Μεσαίωνα, χριστιανοί ερημίτες χρησιμοποιούσαν το σπήλαιο ως σπίτι τους και μάλιστα χτίστηκε εκκλησία στην είσοδο του σπηλαίου. Αργότερα συνδέθηκε με αιρετικές μοναστικές ομάδες που αποσχίστηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το ίδιο το σπήλαιο πήρε το όνομά του από έναν θρυλικό ληστή της εθνικής οδού από τον 19ο αιώνα ονόματι Νταβέλη, ο οποίος προφανώς το χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, έθαψε ακόμη και έναν τεράστιο θησαυρό στα βάθη του σπηλαίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με φήμες, το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ως χώρος στρατιωτικών δοκιμών όπλων ή επικοινωνίας.
Η μυστηριώδης ιστορία του έχει κάνει το σπήλαιο δημοφιλές μέρος για όσους αναζητούν παράξενες τοποθεσίες στην Ελλάδα. Πολλοί έχουν αναφέρει την παρουσία φαντασμάτων, περίεργων θεαμάτων και ήχων και μυστικών υπόγειων δωματίων στο σπήλαιο, καθιστώντας το, το τέλειο θέμα για μια έρευνα στο X-Files .
Πολλοί άνθρωποι συναντούν στο δρόμο τους τη σπηλιά κάνοντας απλώς πεζοπορία στο βουνό στην περιοχή της Αθήνας.
Η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται κατά μήκος μιας από τις πιο γνωστές αναρριχητικές διαδρομές στην Ελλάδα, αλλά το σπήλαιο παραμένει κλειστό για το κοινό τη νύχτα.
Ο Αχέροντας, ένας ιστορικός, μυθολογικός και παράξενος προορισμός στην Ελλάδα
Ο Αχέρων είναι ποταμός στην Ήπειρο στη βορειοδυτική Ελλάδα. Οι εκπληκτικές, αμμώδεις όχθες του Αχέροντα κρύβουν ένα πιο σκοτεινό παρελθόν, καθώς πιστεύεται ότι είναι η είσοδος στον Άδη, ή στον αρχαίο ελληνικό υπόκοσμο.
Καθώς πολλοί αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο ποτάμι μετά το θάνατό τους για να εισέλθουν στον Άδη, η τοποθεσία έγινε κόμβος για όσους ήλπιζαν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς ή ακόμα και να τους επαναφέρουν στη ζωή.
Πολλοί σύγχρονοι επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι ο χώρος, αν και όμορφος, έχει μια παράξενη, σκοτεινή ενέργεια, λόγω του μυθολογικού του παρελθόντος.