Γράφει ο Δημήτρης Σταθόπουλος

ΑΣΤΡΟΣ. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο λίγες ημέρες πριν. Είχε ανέβει σε μια πεζοπορία στον Πάρνωνα. Θα επέστρεφε αργά το βράδυ, οπότε κανονίσαμε να μιλήσουμε την επόμενη ημέρα. Αυτός είναι ο Γιάννης Πατριαρχέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε εκεί μέχρι τα 28 του χρόνια. Σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός και πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι η πολύβουη πόλη δεν ήταν για εκείνον. Η καταγωγή της μητέρας του ήταν από το Κιβέρι Αργολίδας και σε κάθε ευκαιρία επισκεπτόταν την περιοχή. «Θα βρεθούμε στο Παράλιο Άστρος, κάτω στη θάλασσα, μετά τα τελευταία σπίτια. Θα είμαστε μαζί με την Αντωνία. Θέλω να την γνωρίσεις».

Φθάσαμε νωρίς στο Άστρος και κάναμε μία σύντομη βόλτα στο κάστρο και τη μαρίνα. Μέχρι να πάμε στο σημείο συνάντησης με τον Γιάννη και την Αντωνία, με είχε πάρει τηλέφωνο. «Είμαστε ήδη εδώ και ετοιμάζουμε τα κανό. Ελάτε με την ησυχία σας». Δεν αργήσαμε καθόλου. Εξάλλου το Παράλιο Άστρος τέτοια εποχή δεν έχει κίνηση. Η θάλασσα ήταν υπέροχη και το σημείο που συναντηθήκαμε ιδανικό καθώς έχει πολύ ωραία οπτική στο κάστρο ενώ, πίσω από την παραλία, δεν υπάρχουν σπίτια, παρά μόνο χωράφια.

Αφήνοντας τον Καναδά για την Ελλάδα

Η Αντωνία γεννήθηκε στην Αρκαδία, αλλά, όταν ήταν δύο ετών, οι γονείς της μετανάστευσαν στον Καναδά. «Μεγάλωσα στον Καναδά, ωστόσο πάντα διατηρούσαμε επαφές με την Ελλάδα. Ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι. Την περίοδο της καραντίνας και ενώ ήμασταν στο σπίτι στον Καναδά, πήρα την απόφαση ότι θα έρθω να μείνω στην Ελλάδα. Και το έκανα».

Η Αντωνία έχει σπουδάσει κινησιολογία και έχει ασχοληθεί εκτενώς με την yoga. Συγκεκριμένα, είναι yoga instructor τα τελευταία 15 χρόνια. «Είμαι ευτυχής που πήρα την απόφαση να έρθω στην Ελλάδα. Νομίζω ότι έχω βρει την ισορροπία μου και μπορώ και κάνω πράγματα που με ενδιαφέρουν».

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτό που αγαπάμε»

Η Αντωνία και ο Γιάννης είναι γείτονες και συνεργάτες. Μοιράζονται και οι δύο την αγάπη τους για τον τόπο και παράλληλα το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τη φύση και τις δραστηριότητες.

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτό που αγαπάμε και μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά» θα πει ο Γιάννης, ενώ η Αντωνία συμπληρώνει: «Δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν την περιοχή αλλιώς. Μπορούν να επιλέξουν να κάνουν θαλάσσιο κανό και ανάλογα με τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, να δουν σπηλιές, κρυμμένα διαμάντια της περιοχής που δεν υπάρχει τρόπος να τα δεις αλλιώς. Επίσης, μπορούν να συνδυάσουν ένα πρόγραμμα με yoga ή και με περπάτημα στο βουνό».

Εμπειρίες στη φύση με την Αντωνία και τον Γιάννη

Η Hellenic Outdoor Wellness είναι το όχημα ώστε να μπορούν οι δυο τους να συνοδεύουν τους επισκέπτες σε αυτές τις δραστηριότητες. Είναι και οι δύο πιστοποιημένοι συνοδοί και ακολουθώντας όλες τις δικλίδες ασφαλείας, μετατρέπουν μία εκδρομή σε μία αληθινή εμπειρία.

Διαδρομές στον Πάρνωνα, αρώματα από τα άγρια βότανα, εκπληκτικές θέες, μοναδικές διαδρομές, μαθήματα yoga, στα πιο ανατρεπτικά σημεία. Αυτές είναι οι εμπειρίες που μπορεί κανείς να αποκομίσει με την Αντωνία και τον Γιάννη.

Αφού μιλήσαμε αρκετά, ήταν και οι δυο τους έτοιμοι να μπουν στο νερό και να κάνουν μία δοκιμαστική διαδρομή, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου. Με γρήγορες κινήσεις βρίσκονται ήδη με τα σκάφη στο νερό. Κωπηλατούν και σε χρόνο μηδέν έχουν απομακρυνθεί αρκετά. Ο Κωστής Αγγελόπουλος, ο φωτογράφος της αποστολής, σηκώνει το drone και καταγράφει ωραίες εικόνες από ψηλά. Βλέπω από την οθόνη του κινητού και θέλω να μπω σε ένα κανό να κάνω το ίδιο. Ίσως μία άλλη φορά.

Info: hellenicoutdoorwellness.com

Πηγή: travel.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις