Ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα στοιχεία του καλοκαιριού για τους περισσότερους από εμάς, είναι τα καλοκαιρινά φρούτα. Όταν ο υδράργυρος «χτυπήσει κόκκινο» η αναζωογονητική δροσιά, η υπέροχη γεύση, τα χαρακτηριστικά αρώματα και τα έντονα χρώματα που συνθέτουν την διατροφική παλέτα του καλοκαιρινού μενού, μάλλον δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο! Τα καλοκαιρινά φρούτα όμως έχουν και ορισμένα επιπλέον οφέλη, καθώς προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στον οργανισμό, αναπληρώνοντας τα υγρά που αποβάλλονται με τον ιδρώτα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ένα γευστικό και ελαφρύ σνακ, που μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία μας για «κάτι γλυκό», χωρίς να μας φορτώσει με τις επιπλέον θερμίδες της ζάχαρης.

Τα περισσότερα καλοκαιρινά φρούτα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην υγιεινή διατροφή σας, ώστε να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε ενυδατωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Μερικές κορυφαίες επιλογές είναι:

1. Το καρπούζι

Εάν αναζητάτε ενυδάτωση, δροσιά και απώλεια βάρους, το καρπούζι είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας. Το συγκεκριμένο φρούτο είναι γεμάτο νερό που συμβάλλει στην ενυδάτωσή σας και φυτικές ίνες που μπορούν να ενισχύσουν την πέψη. Επιπλέον, η γλυκιά του γεύση μπορεί να σας τονώσει τη διάθεση και να εξαφανίσει την επιθυμία σας για γλυκό, με τον πιο υγιεινό και light τρόπο.

2. Το μάνγκο

Παρότι το μάνγκο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην καθημερινή διατροφή του Έλληνα, αποτελεί μία πραγματικά υγιεινή επιλογή. Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C και μέταλλα όπως το κάλιο. Παρότι έχει ελαφρώς υψηλή θερμιδική αξία, όταν καταναλώνεται με μέτρο προσφέρει ενυδάτωση και είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό.

3. Το πεπόνι

Τα πεπόνια περιέχουν βιταμίνες Α και C και πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, η οποία τα καθιστά ένα από τα πιο αναζωογονητικά και ενυδατικά φρούτα του καλοκαιριού. Τα παραπάνω στοιχεία, συνδυαστικά με την υπέροχη γεύση και το αναζωογονητικό τους άρωμα, καθιστούν τα πεπόνια μία κορυφαία επιλογή που μπορείτε να καταναλώσετε ως σνακ ή ακόμη να συμπεριλάβετε στο πρωινό σας.

4. Τα κεράσια

Τα κεράσια με το έντονο χρώμα και την γλυκιά γεύση είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Β. Επιπλέον, θεωρούνται εξαιρετική πηγή ζάχαρης και φυτικών ινών, γεγονός που τα κάνει μία τέλεια επιλογή για σνακ και επιδόρπιο.

5. Τα βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι φανταστική επιλογή για το δέρμα σας επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ίνες και επίσης υπέροχη γεύση.

6. Τα ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και περιέχουν μαγνήσιο που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ζωτικές μας λειτουργίες. Μπορείτε να τα φάτε σε φρουτοσαλάτα με άλλα φρούτα και γιαούρτι ή να φτιάξετε ένα κρύο smoothie.

7. Τα σταφύλια

Τα σταφύλια είναι ένα καταπληκτικό υπερφρούτο, πλούσιο σε μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυσικής ζάχαρης. Αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα, μπορείτε να τα τρώτε μέχρι 2 φορές την εβδομάδα -αλλά όχι καθημερινά διότι περιέχουν ζάχαρη.

8. Τα βατόμουρα

Τα βατόμουρα περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β. Είναι εξαιρετικά για να τα καταναλώσετε ως σνακ, να τα προσθέσετε ως topping σε γιαούρτι ή παγωτό και ακόμη να φτιάξετε με αυτά γευστικά και θρεπτικά smoothies.

9. Τα δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη C. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στο πρωινό σας ή να τα καταναλώσετε ως σνακ μαζί με γιαούρτι. Έχουν υπέροχη γεύση και είναι αρκετά δυναμωτικά και θρεπτικά.

10. Ο ανανάς

Ο ανανάς είναι το καλύτερο φρούτο για απώλεια βάρους. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και ταυτόχρονα ιδιαίτερα χαμηλός σε θερμίδες. Μπορείτε να απολαύσετε τον ανανά ως φρούτο ή πίνοντας τον χυμό του -σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξαιρετικά θρεπτική και ενυδατική επιλογή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις