Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε την άσκηση ως μια μορφή εκτόνωσης, που μας αποσυμπιέζει από την απαιτητική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα μας ενισχύει με πολλά οφέλη, είτε πνευματικά, είτε σωματικά. Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων που επενδύει στον αθλητισμό και τον κάνει σημαντικό κομμάτι της ζωής της.

Σχεδόν όλοι λοιπόν έχουμε έναν φίλο, ο οποίος δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίας αθλητής, αλλά ο τρόπος ζωής που ακολουθεί, έχει διαμορφωθεί με γνώμονα την άσκηση. Αφιερώνει συνεπώς πολλές ώρες από το χρόνο του στο άθλημα της επιλογής του και φαίνεται να αντλεί δύναμη από αυτό. Όπως συμβαίνει όμως πάντα, τίποτα δεν έρχεται με απόλυτη ευκολία και πολλά πράγματα χρειάζονται παραπάνω σκέψη και ενέργεια.

Ποιοι είναι όμως οι πιο κοινοί μας προβληματισμοί τις περιόδους που αθλούμαστε, που μόνο αυτός ο φίλος μπορεί να καταλάβει απόλυτα; Παρακάτω σας τους αναλύουμε όλους. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Ανανέωση εξοπλισμού

Πόσοι από εμάς όταν ξεκινάμε κάτι νέο δε θέλουμε να αγοράσουμε καινούργια ρούχα και τον απαραίτητο εξοπλισμό; Είτε λοιπόν πρόκειται για αθλητικά ρούχα, καθώς αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τη συνδρομή μας στο γυμναστήριο, είτε χρειαζόμαστε εξοπλισμό για κάποια δραστηριότητα, ο αθλητής φίλος μπορεί να μας καταλάβει. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία λοιπόν να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του και να ζητήσουμε πολύτιμες συμβουλές.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η αγορά του εν λόγω εξοπλισμού από αξιόπιστα μαγαζιά που ειδικεύονται στο fitness και τα sports, όπως είναι τα καταστήματα με αθλητικά Intersport. Μόλις λοιπόν προμηθευτούμε ότι χρειαζόμαστε, έφτασε η στιγμή να βάλουμε τη γυμναστική για τα καλά στη ζωή μας.

Διατροφή

Η άσκηση, για να προσφέρει όλα της τα οφέλη, πρέπει πάντα να συνοδεύεται από μία ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη με τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Επιπρόσθετα, καίριο χαρακτηριστικό της υγιεινής ζωής είναι και η επαρκής λήψη νερού, το οποίο είναι πραγματικό θαυματουργό. Αν λοιπόν δυσκολευόμαστε να πιούμε την απαραίτητη ποσότητα, μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα app, όπως είναι το My Water Balance, και να καταγράφουμε τις συνήθειές μας.

Στην περίπτωση πάλι που έχουμε άλλες διατροφικές ανησυχίες, τότε μπορούμε να τις συζητήσουμε με τον αθλητικό μας φίλο. Είναι όμως απαραίτητο να θυμόμαστε ότι ακόμα και η πιο αναλυτική κουβέντα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κατευθύνσεις ενός επαγγελματία και είναι σκόπιμο να απευθυνόμαστε σε αυτόν (ειδικά αν έχουμε συγκεκριμένο πρόβλημα!).

Πνευματική πίεση

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γυμναστική εντατικά, προσπαθούν συνεχώς να υπερβαίνουν τα όριά τους και κυνηγούν μια διαρκή πρόοδο. Πολλές φορές όμως η πρόοδος αυτή είναι ανύπαρκτη (ή πολύ μικρή!) και η πίεση που τους δημιουργείται είναι αρκετά μεγάλη. Αν λοιπόν ρωτήσουμε τον αθλητή φίλο, είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχει βρεθεί και αυτός σε αυτήν τη θέση.

Μπορεί λοιπόν να μας καταλάβει απόλυτα και να μας δώσει συμβουλές και χρήσιμα tips, που θα ηρεμήσουν το άγχος που μας έχει δημιουργηθεί. Συνεπώς, ακόμα και αν έχουμε επενδύσει αρκετές ώρες στην άσκηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για μαραθώνιο που θα φέρει σταδιακά αποτελέσματα που θα μείνουν.

Προσωπική ζωή

Οι μέρες των περισσότερων ανθρώπων χαρακτηρίζονται από πολλές απαιτήσεις, που συνοδεύουν την εργασιακή και προσωπική τους ζωή. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα πιθανό, οι ώρες στο γραφείο να τους στερούν τις καθημερινές προπονήσεις ή η οικογένειά τους να έχει περισσότερες ανάγκες από το συνηθισμένο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κλειδί της επιτυχίας είναι η ισορροπία. Αν λοιπόν βλέπουμε τον εαυτό μας στην παραπάνω συνθήκη, υπάρχει σίγουρα ένα άτομο που μπορεί να μας καταλάβει απόλυτα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον αθλητικό μας φίλο που μπορεί να μας χαρίσει πολύτιμες συμβουλές διαχείρισης.

Ολοκληρώνοντας, μόλις αναφέραμε κάποιους από τους προβληματισμούς μας, που μπορούν να καταλάβουν μόνο οι πολύ αθλητικοί φίλοι μας. Είναι καλό λοιπόν να τους μοιραστούμε μαζί τους και να νιώσουμε την ανακούφιση που έχουμε τόσο ανάγκη!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις