ΛΑΚΩΝΙΑ. Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη στις 30.3.2024 το βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 20χρονος ημεδαπός. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 17χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, το βράδυ στις 30.3.2024, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας εντόπισαν τον ανωτέρω 20χρονο να κινείται με όχημα και να μεταφέρει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος. Ο 20χρονος αντιλαμβανόμενος τις αστυνομικές δυνάμεις και τον επικείμενο έλεγχο εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, δίχως όμως να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι το καλώδιο που βρέθηκε στο όχημα ήταν μήκους -120- μέτρων και το είχαν αφαιρέσει, λίγο νωρίτερα, ο 20χρονος μαζί με 17χρονο, από εργοτάξιο στη Σπάρτη.

Επιπλέον, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 13.3.2024 έως και την 27.3.2024 στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, είχαν διαπράξει ακόμη -3- περιπτώσεις κλοπών σε εργοτάξιο, αντλιοστάσιο και επιχείρηση, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χάλκινα καλώδια, -2- μεταλλικά σιλό, -150- λίτρα πετρελαίου κίνησης και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Τέλος, όπως προέκυψε, ο 20χρονος οδηγούσε το όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, στοιχείων κυκλοφορίας και ασφαλιστήριου συμβολαίου. Επιπρόσθετα, ο 17χρονος δεν έχει προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ενώ κατηγορούνται και -2- ημεδαποί, 52χρονη και 56χρονος, γονείς του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του. Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ το καλώδιο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο του εργοταξίου. Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις