ΛΑΚΩΝΙΑ. Η ΕΛΜΕ Λακωνίας στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των εκπαιδευτικών της Λακωνίας για την νέα σχολική χρονιά, εν μέσω της πανδημίας του covid 19, προγραμμάτισε διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις με διακεκριμένους επιστήμονες από το χώρο της υγείας. Η πρώτη έγινε την Πέμπτη, 10/9/2020 με προσκεκλημένους: την κα Γαρυφαλιά Πουλάκου, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Γ’ Παθολογική κλινική του ΕΚΠΑ, ΓΝΝΘΑ ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’ και τον κο Θωμά Νιτσοτόλη, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Επιμελητή Α’ ΕΣΥ, Γ’ Παθολογική κλινική του ΕΚΠΑ, ΓΝΝΘΑ ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’. Το θέμα της επιμορφωτικής συνάντησης αφορούσε τον covid 19.
Η δεύτερη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 14/9/2020 στις 7μ.μ. με προσκεκλημένο τον κο Βασίλειο Κούτρα, ιατρό – ψυχίατρο, καθηγητή Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Νέα δεδομένα στη σχολική κοινότητα λόγω της πανδημίας covid 19 και τρόποι διαχείρισής τους».
Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν μέσω των σχολείων τους για την διαδικτυακή πλατφόρμα που θα διεξαχθούν οι συναντήσεις και τον τρόπο σύνδεσής τους.