ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ εόρτασε τον άγιο Μεγαλομάρτυρα Προκόπιο στο ορεινό χωριό Άρνα Λακωνίας που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, 35χιλιομ. από το Γύθειο, σε υψόμετρο 850μ.. Στον εκεί εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θ. Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Νήφωνα Καρολεμέα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον εφημέριο της ενορίας π. Παναγιώτη Βαβούλη, τον π. Γεώργιο Λαμπρινό εφημέριο του γειτονικού χωριού Σπαρτιά, της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Η καταπληκτική φυσική ομορφιά του χωριού αυτού, που είναι κατάφυτο από πλατάνια, καστανιές, μηλιές, καρυδιές και με πολλά νερά έδωσε την ευκαιρία στον Μητροπολίτη να μιλήσει, στο πολυπληθές εκκλησίασμα, για την δημιουργία του κόσμου από το Θεό, την θεία πρόνοια και ειδικότερα για την τρίτη ημέρα της δημιουργίας (Γεν. 1, 11-12). Έτσι αφού τόνισε την πανσοφία του Θεού, έπειτα υπογράμμισε ότι, δεν πρέπει να λατρεύουμε την φύση, αλλά τον Δημιουργό και αληθινό Θεό. Ερμήνευσε τα ίδια τα λόγια του Αγίου Προκοπίου, όταν τον προκάλεσαν οι ειδωλολάτρες που ομολόγησε και είπε: «οὐδὲν εἴδωλον ἐν κόσμῳ», δηλαδή, κανένα είδωλο, ούτε δένδρα, ούτε ζώα, ούτε ο ήλιος, ούτε τα άστρα δεν θα πρέπει να τα θεοποιούμε, να φτιάχνουμε είδωλα και να τα προσκυνάμε. Ο Άγιος Προκόπιος, είπε ο Σεβ., οτι συνεχώς έλεγε: «Οὐδεὶς Θεὸς ἕτερος εἰ μὴ εἷς ὁ ἀληθινός Θεός».

Ο Μητροπολίτης διένειμε Εγκόλπια της Θ. Λειτουργίας του Ι. Χρυσοστόμου στους πιστούς και στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού κάτω από τον τεράστιο πλάτανο, τον υπερχιλιετή, είχε επικοινωνία με τους κατοίκους, οι οποίοι με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη συνομίλησαν με τον Ποιμενάρχη τους.