ΠΑΤΡΑ. Οι γάμοι και η ακύρωση ή αναβολή τους εξαιτίας της πανδημίας δεν έχουν κάνει μόνο κακό στα κέντρα εκδηλώσεων ή στα κέτερινγκ, έχουν μειώσει σημαντικά και τη δουλειά στα ανθοπωλεία της Πάτρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Ανθοπωλών Πάτρας, Νίκο Ανδρικόπουλο και ιδιοκτήτη του «Ανθόκηπου», η ματαίωση των γάμων έφερε σημαντική πτώση στην κίνηση των μαγαζιών τους, αλλά και γενικότερα στην δουλειά τους.
«Το 70% των γάμων που είχαν προγραμματιστεί και οι οποίοι είχαν αναθέσει σε κάποιο ανθοπωλείο την διακόσμηση και τον στολισμό τους, ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.
Οι περισσότεροι από αυτούς είτε πήγαν για το ερχόμενο καλοκαίρι, είτε έγιναν τελικά πολιτικοί, χωρίς λουλούδια και στολισμούς. Το γεγονός αυτό ήταν μία μεγάλη πληγή για τον κλάδο μας που ειδικότερα τους θερινούς μήνες στηρίζονται στους γάμους».

Όμως και γενικότερα η πτώση στον κλάδο σε επίπεδο κίνησης ήταν μεγάλη για όλο αυτό το διάστημα. «Χάσαμε το Πάσχα, χάσαμε και την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για δύο περιόδους που παραδοσιακά έχουμε κίνηση. Ειδικότερα, εμείς εδώ στην Πάτρα με την γιορτή των λουλουδιών που ακυρώθηκε πάθαμε μία ακόμα μεγάλη ζημιά».

Η πτώση της δουλειάς εξαιτίας όλων των παραπάνω παραγόντων, έφτασε ακόμα και το 80%, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ανδρικόπουλο. «Όταν ανοίξαμε, δουλέψαμε στην αρχή για δύο τρεις μέρες και αυτό ήταν όλο» τονίζει και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα η κίνηση ήταν πτωτική και συνεχίζει να είναι. Ευελπιστούμε όμως ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και τα πράγματα θα βελτιωθούν στη συνέχεια».