Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Κλειστά οι εκκλησίες όλη την μεγάλη εβδομάδα λόγω κορονοϊού, δεν επιτράπηκαν ούτε επιτάφιοι, ούτε μεγάφωνα ή έστω να ηχήσουν καν οι καμπάνες τα μεσάνυχτα για το Χριστός Ανέστη…

Αλλά μπροστά στους κομμουνιστές που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα να διαδηλώσουν για την εργατική πρωτομαγιά, στο Σύνταγμα μάλιστα, η κυβέρνηση και η αστυνομία (μέσα από τις οδηγίες της κυβέρνησης) ήταν άφαντες.

Δεν υπήρχε άραγε θέμα συνωστισμού στο Σύνταγμα όπου μαζεύτηκαν πολλοί άνθρωποι να εορτάσουν την πρωτομαγιά; Δεν υπήρχε θέμα με την μετάδοση του νέου ιού;
Γιατί λοιπόν δεν επέτρεψαν να βγει ο επιτάφιος και να γίνει η περιφορά του, τηρουμένων των ίδιων αποστάσεων από άτομο σε άτομο, όπως τήρησαν τις αποστάσεις τα άτομα που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα; (βλέπετε στη φωτογραφία)

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί αδυνατούσε η κυβέρνηση να ελέγξει τους λίγους κομμουνιστές. Έχουν ισχυρή αρχηγική ομάδα… Κάλλιστα όμως ελέγχει τους πάμπολλους χριστιανούς ορθόδοξους γιατί η ηγεσία τους ολιγωρεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της.

Εγώ απλά υπενθυμίζω, στον κύριο Μητσοτάκη, ότι στις δημοκρατίες εφαρμόζουμε ίσα και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΥΓ1. Δεν συγκρίνω την πρωτομαγιά με τον επιτάφιο και τη μεγάλη εβδομάδα ούτε ισχυρίζομαι ότι τα άτομα που συμμετέχουν και διαδηλώνουν στην εργατική πρωτομαγιά είναι αριθμητικά ίσα με αυτά που θα συμμετέχουν στον επιτάφιο. Προφανώς στον επιτάφιο πανελλαδικά και στο πιο μικρό χωριό έχουμε δει ότι συμμετέχουν πολλές εκατοντάδες άτομα. Το έχουμε δει στην ίδια μας την πόλη τη Σπάρτη . Ούτε δέκα άτομα δεν μαζευτήκανε φέτος για την πρωτομαγιά αλλά χιλιάδες για τον επιτάφιο στην πλατεία συνωστίζονται κάθε χρόνο (όταν δεν τους απαγορεύεται). Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση θα μεταχειρίζεται με αδικία και ανάλογα με τις φοβίες της, τις ομάδες των πολιτών. ΝΤΡΟΠΗ!

ΥΓ2. Δεν υποτιμώ τη γιορτή της Πρωτομαγιάς και τις πολιτικές εκδηλώσεις για αυτήν, άλλοι είναι αυτοί που υποτίμησαν τον Επιτάφιο του Χριστού μας.

*Μαθηματικός