ΣΠΑΡΤΗ. Δεκάδες είναι οι πολίτες στον Δήμο Σπάρτης, από κάθε ηλικιακή, ταξική και γεωγραφική κατηγορία και κατανομή, που απευθύνουν έκκληση στον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα να παρέμβει προσωπικά και να κόψει τον «γόρδιο δεσμό» που κρατά σε υπολειτουργία το Νομικό Πρόσωπο Αλληλεγγύης του Δήμου και τα επιμέρους Τμήματά του.
Συγκεκριμένα άνθρωποι που είτε εμπλέκονται εθελοντικά στην διοίκηση ή διαχείριση είτε είναι δημότες που θα έπρεπε να απολαμβάνουν υπηρεσίες και αγαθά του Φορέα, υπογραμμίζουν με έμφαση ότι:

  • Το ΚΑΠΗ Σπάρτης θα πρέπει να επαναλειτουργήσει με δυναμική έστω και με αυτοδιαχείριση και να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους.
  • Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου δεν είναι δυνατόν να αριθμεί μόλις 30 παιδιά από τα 70 που φοιτούσαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου είναι άκρως απαραίτητα και χρήσιμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακοπεί η λειτουργία τους.
  • Ακόμα και σήμερα το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που υλοποιεί ο Δήμος στα χωριά δεν έχει επάρκεια καυσίμων οχημάτων με αποτέλεσμα το Πρόγραμμα να υπονομεύεται και οι εργαζόμενοι να κινούνται με δικά τους έξοδα προκειμένου να μην εγκαταλείψουν τους ηλικιωμένους των χωριών.

Είναι σαφές ότι η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Δήμητρα Παπανικολάου πέρα από την ευθύνη διοίκησης έχει και καθήκον να συνεγείρει τους επικεφαλής του Δήμου προκειμένου οι δομές και τα προγράμματα να λειτουργήσουν όπως πρέπει και κάποια να μην διακοπούν.

Οι πολίτες αλλά και έμπειροι δημότες – εθελοντές διαμηνύουν στον Δήμαρχο Σπάρτης αλλά και στους επικεφαλής των Παρατάξεων στο Δ.Σ. Σπάρτης ότι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία διάσωσης του Νομικού Προσώπου Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και υπογραμμίζουν ότι οι όποιες αβελτηρίες, παραλείψεις, αστοχίες, σφάλματα και προσωπικές πολιτικές της προηγούμενης προεδρίας δεν είναι δυνατόν να εγκλωβίζουν και να καταδικάζουν την ύπαρξη και λειτουργία του Φορέα.
Καλούν τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα, απευθυνόμενοι είτε σε αιρετούς υφιστάμενους είτε στα ΜΜΕ, να παρέμβει προσωπικά και άμεσα.

Τονίζουν ότι στις 17 Ιανουαρίου 2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. προκειμένου να δρομολογήσει λύσεις αλλά σε πολλές επιλογές η προτεινόμενη λύση βασίστηκε πάνω σε ασαφή και αδιευκρίνιστα στοιχεία και δεδομένα.

Οι δημότες αξιώνουν την καλή λειτουργία των δομών του Ν.Π. και ευελπιστούν ότι ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας σύντομα θα κόψει τον «γόρδιο δεσμό» της υπολείτουργίας και υστέρησης.