Τα ψηφιδωτά της πλατείας09-01-2020 09:04   

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Κάθε φορά που κάποιος έγραφε για τις φθορές των «δύστυχων» ψηφιδωτών της πλατείας της Σπάρτης , οι εκάστοτε δημοτικές αρχές αντιδρούσαν με τη μέθοδο του τσιμέντου !!! Έστελναν , δηλαδή , έναν εργάτη ο οποίος έφτιαχνε επί τόπου λίγο τσιμεντάκι και με το μυστρί «σοβάτιζε»  τα ψηφιδωτά !!!
Καταγγελία και τσιμέντωμα , δηλαδή .
Τώρα , μια νέα φθορά βρίσκεται σε εξέλιξη στο ψηφιδωτό με  την Αρπαγή της Ευρώπης . Ας ελπίσουμε πως δεν θα συνεχιστεί λογική του… «τσιμέντο να γίνει» , γιατί  , τότε , σε μερικά χρόνια , θα έχουμε στα ψηφιδωτά της πλατείας περισσότερο τσιμέντο παρά ψηφίδες .
Επειδή , έτσι κι αλλιώς , είναι μια κατάσταση που μας εκθέτει πολλαπλώς , θα πρέπει ο δήμος Σπάρτης να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα και να δει , με την βοήθεια ειδικών , πώς θα αποκατασταθεί οριστικά η ζημιά των ψηφιδωτών της πλατείας (χωρίς τσιμέντο , φυσικά) αλλά και πώς θα προστατευθούν , από τούδε και στο εξής , τα ψηφιδωτά από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις βάναυσες επιδράσεις που δέχονται από τις διάφορες χρήσεις της πλατείας .

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ