ΣΠΑΡΤΗ. Δεν έχει άδικο ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας που αφήνει την ομάδα των συνεργατών του να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες αλλά και να υποκινούν μεθοδεύσεις. Έτσι μόνον θα διαπιστώσει τις ικανότητες, τους στόχους και τις προθέσεις τους, ώστε να προχωρήσει στο έργο του…

Τις τελευταίες ημέρες όμως παρακολουθούμε ότι εντός της ομάδας της Δημοτικής Πλειοψηφίας τείνει να γίνει «στόχος» η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη.
Ξαφνικά οι πρωτοεμφανιζόμενοι θεματοφύλακες της τάξης και του πρωτοκόλλου, που δείχνουν να συνωστίζονται γύρω από τον Δήμο, ανακάλυψαν ότι η Γεωργία Ζαχαράκη είναι το πρόσωπο που δημιουργεί καταστάσεις, προξενεί προβλήματα και χρεώνει την ομάδα με «φάουλ».

Αν κάποιος ήθελε να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Δημοτική Αρχή θα έπρεπε καταρχήν να δώσει πίστωση χρόνου. Η αποστολή της είναι δύσκολή διότι από ότι φαίνεται παραλαμβάνει απορυθμισμένο Δήμο σε πολλούς τομείς. Αν αποδειχθεί ότι στερείται και συνοχής τότε η αποστολή του Πέτρου Δούκα θα είναι ακόμα δυσκολότερη.

Ακόμα όμως και αν κάποιος, εκ των έσω, επισπεύδει, για τους δικούς του λόγους, την αυστηρή κριτική έναντι της δημοτικής αρχής είναι ολέθριο σφάλμα να ξεκινά από την αντιδήμαρχο Γεωργία Ζαχαράκη για τους εξής λόγους:

• Το μείζον δεν είναι το σφάλμα που κάποιος διαπιστώνει στην τελετή της Σπαρτακιάδας. Το μείζον είναι το αλαλούμ, τα σφάλματα και οι παραλείψεις στον κορυφαίο θεσμό της πόλης που είναι το Σπάρταθλον. Μια τελετή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο πλήθος που την παρακολούθησε για την μετριότητα της. Τα μείζονα θέματα, αν θέλετε, είναι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν στο Σπάρταθλον…

• Η Αντιδήμαρχος έχει πέρα από τον διοικητικό και πολιτικό ρόλο. Συνεπώς κρίνεται και πολιτικά για της επιλογές της οι οποίες μπορεί να παράγουν αποτελέσματα.

• Λησμονούν κάποιοι ότι η Γεωργία Ζαχαράκη αποτελεί βασικό στέλεχος του Συνδυασμού Δούκα που μάλιστα διαδραμάτισε ρόλο στην προεκλογική περίοδο και έχει πιστωθεί μέρος της εκλογικής επιτυχίας. Είναι στενή συνεργάτιδα του Δήμαρχου.

Όποιος λοιπόν «πυροβολεί» την συγκεκριμένη αντιδήμαρχο θα πρέπει προηγουμένως να καταδείξει ποιους άλλους «πυροβόλησε» όταν εξέθεταν τον Δήμο και τον Δήμαρχο. Αλλιώς πρόκειται για επιλεκτική «ευαισθησία» και πολιτική στοχοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την περίοδο, όποιος από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης και του Πέτρου Δούκα «πυροβολεί» οποιονδήποτε συνεργάτη μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει στην Δημοτική Αρχή και στην πόλη.

Εκτός και αν υπάρχει ήδη φάλαγγα στην Δημοτική Παράταξη Δούκα που έχει αναλάβει την άμεση εκκαθάριση και έκθεση καθενός για οποιαδήποτε επιλογή ή σφάλμα. Αυτή η φάλαγγα είναι προφανές ότι αργοπόρησε να πιάσει δουλειά και «ξύπνησε» μόλις στην Τελετή της Σπαρτακιάδας, η οποία με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι είχε εντυπωσιακή συμμετοχή.

Είναι τόσο άγουρη, τόσο βεβιασμένη και τόσο άκομψη η στοχοποίηση της κ. Γεωργίας Ζαχαράκη που όχι μόνον δεν πείθει για όσα θα ήθελαν οι «σκοπευτές» της αλλά αντίθετα αναδεικνύει ότι η Δημοτική Παράταξη του Πέτρου Δούκα θα έχει στο άμεσο μέλλον ανάγκη από συνεργασίες και συγκλίσεις.