Υλικά

Για τα Σουτζούκια

  • 600 γρ. ανάμικτος κιμάς (από βοδινό και χοιρινό ή αρνίσιο κρέας),
  • 1 μικρό κρεμμύδι Βατίκων ψιλοκομμένο,
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο,
  • 1 κουταλάκι πάπρικα,
  • ½ κουταλάκι ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα (πράσινη ή κόκκινη),
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα, τριμμένο,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο Λακωνίας + λίγο για άλειμμα,
  • Αλάτι, πιπέρι,

Για την Σάλτσα γιαουρτιού

  • ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι,
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι Βατίκων
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
  • 4 σταγόνες ταμπάσκο,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Παρασκευή

Βάζετε όλα τα υλικά για τα σουτζούκια σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε καλά (ακόμη καλύτερα να τα χτυπήσετε στο πολυμίξερ) μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ύστερα, πλάθετε κυλινδρικά σουτζούκια, σαν μακρόστενους κεφτέδες και τα περνάτε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε μια άλλη λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύετε ελαφρά με το σύρμα, για να μην πήξει πολύ ή κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα σε δυνατή φωτιά και ψήνετε πάνω τα σουτζούκια μέχρι να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα σουτζούκια σε ζεστές πιτούλες και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Μπορείτε αν θέλετε να ψήσετε τα σουτζούκια στη σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα.