ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – συνεργασία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα με τους εκλεγμένους συμβούλους του Συνδυασμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα σχετικά με την στελέχωση και οργάνωση της νέας δημοτικής αρχής και την αξιοποίηση προσώπων. Στο πλαίσιο της συζήτησης που θα έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά θα εκτιμηθεί και η προοπτική συνεργασίας της νέας Δημοτικής Αρχής με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Πέτρος Δούκας έχει ορίσει για τις θέσεις Αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης:

  • Τον Μιχάλη Βακαλόπουλο, πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Σχολής Πατρών, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στη Σπάρτη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Έφορος των Εθνικών Ομάδων Παίδων Μπάσκετ U14 και U15, Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Μέλος του Δ.Σ. στο Παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης από το 2013 έως και το 2014.
  • Την Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου, πτυχιούχο Assoc. of Arts του Mt. Wachusett College, Massachusetts, εξουσιοδοτημένη NASD National Security Dealer (αδειούχο των αρχών των ΗΠΑ για χρηματιστηριακές πράξεις) και για επενδύσεις σε ακίνητα. Εργάστηκε στην John Hancock Investments στη Βοστώνη ως χρηματιστηριακός σύμβουλος. Από το 1987 έως σήμερα διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Σπάρτη. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυστρά από το 2006 εως και το 2010.
  • Τον Χρήστο Κανακάκο, απόφοιτο Λυκείου Σπάρτης και της Μέσης Σχολής Ηλεκτρονικών και αγρότη στο επάγγελμα. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 μέχρι σήμερα ως Δημοτικός Σύμβουλος (ο αρχαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος), και ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας (2004-5 και 2008-10)
  • Τον Θανάση Καρλαύτη, Αστυφύλακα στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.ΚΕ.) Λακωνίας και απόφοιτο του Λυκείου Σπάρτης.

Τις άλλες δύο θέσεις αντιδημάρχων τις έθεσε στη διάθεση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, της μείζονος κ. Αργειτάκου και της ελάσσονος κ. Βαλιώτη αναμένοντας απάντηση έως τις 25 Αυγούστου. Οι αρμοδιότητες που θα ασκούν οι Αντιδήμαρχοι θα καθορισθούν στη συνέχεια. Η διάρκεια της θητείας τους προβλέπεται από το Νόμο να είναι κατ’αρχήν μονοετής. Όπως τονίζει ο νέος Δήμαρχος «η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα του καθενός να βρίσκει λύσεις, θα κριθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες».

Ο θεσμός του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου

Λόγω του μεγάλου όγκου των δράσεων προεκιμένου να υποστηριχθεί το έργο των Αντιδημάρχων, η νέα Δημοτική Αρχή εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης Δημοτικών Συμβούλων από όλους τους Συνδυασμούς, ως «Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους» για ένα πλήθος από δράσεις. Αυτούς θα συνδράμουν δημότες (αλλά και εθελοντές από όλη την Ελλάδα), για να μπορέσουν να παράγουν αρτιότερο έργο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα!

Η εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πέτρος Δούκας θα προτείνει τον Παιδίατρο Σπυρίδωνα Μοιράγια, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. ¨όπως αναφέρει ο Π. Δούκας «έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης από το 2014 έως και το 2019». Η πρόταση του Δημάρχου θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι η Παράταξη του Πέτρου Δούκα μπορεί την Β΄Κυριακή να έλαβε ποσοστό 57,8% με την στήριξη της Παράταξης Βαλιώτη έναντι 42,2% του Σταύρου Αργειτάκου αλλά η κατανομή των εδρών έγινε σύμφωνα με το αποτέλεσμα της Α΄ωΚυριακής οπότε έχουν Αργειτάκος 16 έδρες, Δούκας 12 έδρες, Βαλιώτης 10 έδρες, Βουνάσης 3 έδρες.

Ο Γενικός Γραμματέας

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σπάρτης, ο νέος Δήμαρχος προσανατολίζεται στην κ. Κωνσταντίνα Σακελλαράκου, νυν Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης, γενικά Διευθυντικό Στέλεχος επί σειρά ετών σε υπηρεσίες ΟΤΑ α' και β' βαθμού, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εξειδικευμένη διοικητική εμπειρία και στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Ως γνωστόν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε αξιοποιήσει το θεσμό του Γενικού Γραμματέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr η σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής Σπάρτης θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας, στις 25 Αυγούστου 2019, που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.