ΣΠΑΡΤΗ. Χαμός θα γίνει με τα δούναι και λαβείν στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας. Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν. Π. κ. Σταύρος Αργυρόπουλος «το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Πατσιλίβα Θεμιστοκλή είχε μια έκπληξη για τους παρευρισκόμενους. Δεν παρέδωσε κανένα έγγραφο με οικονομικά στοιχεία της διαχείρισης των μελών των ΚΑΠΗ, κανένα ταμειακό υπόλοιπο και κανένα έγγραφο εξόδων και εσόδων. Θα τα παραδώσει στον Δήμο!!!!»
Μάλιστα ο Στ. Αργυρόπουλος συνεχίζει πιο σκληρά γράφοντας: «Όταν η αλαζονεία της όποιας εξουσίας ισοπεδώνει την ομαδική εθελοντική ενέργεια για λειτουργία και ύπαρξη κοινωνικών δομών με αρχές αυτοδιαχείρισης είναι προτιμότερο να αυτοεξορίζεσαι. Τουλάχιστον θα σέβεσαι τον εαυτόν σου αντί για τα "30 αργύρια στο σακίδιο σου" και ένα όνομα χαραγμένο στο "όστρακο" της ιστορίας. Καλό μας ξημέρωμα Σπαρτιάτες. Νέοι θεσμοί ...νέα ήθη; Η ιστορία θα δείξει». Επανέρχεται δε αναφέροντας: «Όταν κάποιοι θέλουν να φαίνονται και τίμιοι και ξάστεροι πρέπει και να το πράττουν. Αλλιώς προσπαθούν να πείσουν μόνο τον εαυτό τους».

Η αλήθεια είναι ότι για την δυστοκία και δυστροπία που υπάρχει στο Ν. Π. Κοινωνικής Πρόνοιας είχε εγκαίρως προειδοποιήσει κάθε αρμόδιο το μέλος κ. Κώστας Τσίπουρας. Ο Δήμαρχος Βαλιώτης στήριζε τον πρόεδρο Θ. Πατσιλίβα έως ότου αυτός προσχώρησε στο συνδυασμό του κ. Πέτρου Δούκα. Έκτοτε όποια προσπάθεια εκκαθάρισης στο Ν.Π. είναι μάταιη και δεν αποκλείεται η ακολουθούμενη τακτική να κληροδοτήσει προβλήματα και στην νέα Δημοτική Αρχή.