Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες της Τάξης Μαθητείας για τα ΕΠΑΛ που δυνητικά μπορούν να λειτουργήσουν στη Λακωνία. Το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλεί δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς του νομού να συμμετέχουν στη διαδικασία , ούτως ώστε να προσφέρουν θέσεις μαθητείας στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα για το ΕΠΑΛ της Σπάρτης, οι απόφοιτοι θα μπορούσαν να μαθητεύσουν στις εξής θέσεις: υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού, τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, τεχνολογίας πετρελαίου - φυσικού αερίου, τεχνικός μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, τεχνικός οχημάτων, τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ, αισθητικός, βοηθός βρεφονηπιοκόμων, βοηθός νοσηλευτή και κομμωτής.

Το ΕΠΑΛ Βοιών χρειάζεται θέση μαθητείας υπαλλήλου διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών και το ΕΠΑΛ Μολάων, τεχνικού φυτικής παραγωγής και τεχνικού οχημάτων.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες καταχώρησης των θέσεων μαθητείας είναι μέχρι 30/6/2019 για τους δημόσιους φορείς και μέχρι 6/9/2019 για τους ιδιωτικούς φορείς.

Οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους, ενώ στο portal του ΟΑΕΔ θα πρέπει να καταχωρήσουν και τις θέσεις μαθητείας οι φορείς του Δημόσιου τομέα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας καλεί στην ανακοίνωσή της τους φορείς να στηρίξουν το θεσμό:

«Καλούμε τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά το θεσμό της μαθητείας, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των ανθρώπων που επέλεξαν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ως εκπαιδευτική διαδρομή για την αποτελεσματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας».