ΣΠΑΡΤΗ. Δεν υπάρχει συνδυασμός χωρίς προβλήματα. Όποιος το ισχυριστεί ψεύδεται.
Αυτό όμως που συμβαίνει με τον συνδυασμό του Πέτρου Δούκα είναι πρωτοφανές.
Τα δομικά στοιχεία του συνδυασμού είναι αυτό που λέμε ξύλο, γυαλί και μέταλλο. Εκεί λοιπόν που περιμένει κανείς να δει έστω και με αυτά τα «υλικά» ένα μοντέρνο έργο, διαπιστώνει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα συνεννόησης και μέγα ζήτημα συντονισμού.
Το γεγονός ότι η γενεσιουργός ομάδα του συνδυασμού ήταν αυτή του Γρηγόρη Αποστολάκου και με δεδομένο ότι η φέρουσα κάποιον αέρα ομάδα είναι αυτή της Τασίας Κανελλοπούλου, προκαλεί τριγμούς ακόμα και εκεί που στέκονται οι όποιοι υποψήφιοι της έσχατης ομάδας Δούκα. Στη σύγχυση έρχεται να προστεθεί η ορμητική παρουσία υποψήφιου της Χρυσής Αυγής και να επιφέρει θανάσιμη εσωστρέφεια. Κόντρες, υποβλέψεις, ανησυχίες, εντάσεις, υποβαθμίσεις, παράπονα, κ.λ.π.

Ο Πέτρος Δούκας προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες αλλά αυτοί που του στήνουν τον συνδυασμό τον αιφνιδιάζουν… Η τόσο απαραίτητη σύμπνοια των υποψηφίων του δεν υπάρχει αφού αρκετοί είναι αυτοί που νιώθουν ότι είναι υποχρεωμένοι να απαρνηθούν βασικές αρχές και ιδέες τους ενώ κάποιοι άλλοι διαπιστώνουν ότι υπάρχουν σύμβουλοι δύο ταχυτήτων, παλαιοί και νέοι.

Έχουμε να κάνουμε με ένα ζωηρό συνδυασμό, που φέρει το βάρος του παρένθετου επικεφαλής, που πρέπει να καλύψει βασικές επιδιώξεις και επιλογές των κ.κ. Δούκα, Φούρκα, Κανελλοπούλου και που σε κάθε περίπτωση, 20 ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά του στους πολίτες του Δήμου Σπάρτης, πέρα από γενικότητες, θεωρίες που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ο Πέτρος Δούκας σε μια επικοινωνιακά ασαφή τροχιά.