ΣΠΑΡΤΗ. Γενική Συνέλευση και Εκλογές για τον Σύλλογο των Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης
Ο Σύλλογος των Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης καλεί όλα τα μέλη του στην τακτική ετήσια γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17.30΄, στον χώρο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης (Λυκούργου 135, 2ος όροφος).
Θα γίνει έκθεση πεπραγμένων, οικονομικός απολογισμός, με ανάγνωση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής, και συζήτηση για προτεινόμενες δράσεις.
Στη συνέχεια, θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου, για την ερχόμενη διετία.
Τα μέλη μας που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή για την Ελεγκτική Επιτροπή παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνσή μας friendsofspartilibrary@gmail.com, μέχρι τη Δευτέρα, 10η Δεκεμβρίου και ώρα 12 μ., ή αυτοπροσώπως, κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
Λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, αποφασίστηκε από το απερχόμενο Δ.Σ. να θεωρούνται εντάξει οικονομικά τα μέλη μας με την καταβολή της συνδρομής του τρέχοντος έτους (10€) και να μπορούν, στη συνέχεια, να ψηφίσουν ή και να θέσουν υποψηφιότητα.
Το σωματείο μας ενισχύει τη Βιβλιοθήκη στο πολυσχιδές έργο της και είναι αρωγός σε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.
Κατά τα έτη 2017 και 2018 δεχτήκαμε μια σημαντική επιχορήγηση από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α., για λογαριασμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στα πλαίσια της "Αμερικάνικης Γωνιάς". Με την επιχορήγηση αυτή, δημιουργείται στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης σύγχρονο τεχνολογικό εργαστήριο (Sparti TechLab).