Τι θα λέγατε για ένα πιάτο με αχνιστά ζυμαρικά και πλούσια σάλτσα;

Σίγουρα θα απολαύσετε τη συνταγή που ακολουθεί. Γιατί είναι νόστιμη, εύκολη και γρήγορη. Υπέροχα στριφτάδια με σάλτσα ντομάτας, φέτα και μανιτάρια. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε τόσο για την ευκολία παρασκευής όσο και για τη νοστιμιά τους.

Υλικά

  • 360 γρ. στριφτάδια «Οίκος Αδαμαντίνα»
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας με ελιά
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι / πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
  • φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
Βράζετε τα στριφτάδια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το τυρί σε κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι , ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί και αφήνετε για 2’ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι και τα ζεστά στριφτάδια και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Δείτε το video: