ΣΠΑΡΤΗ. Τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη», 16 Σεπτεμβρίου. Κυριακάτικο πρωινό αφιερωμένο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη και το βιβλίο του και στον αείμνηστο διηγηματογράφο Δημήτρη Πετσετίδη.
Κοινό ετερόκλητο, που μπορεί να αναγνωρίζει την αξία και τη σημασία της άδολης και αναγκαίας ανάδειξης κάθε δημιουργού που διακρίνεται στον χώρο του.

Η δικηγόρος Μαρία Βλήτα και ο δημοσιογράφος - ιστορικός Νίκος Καρμοίρης παρουσίασαν το 2o βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη με τίτλο "Όπως τα έζησα". Ο ίδιος ο πολιτικός - συγγραφέας θυμήθηκε μπροστά στο κοινό στιγμές από την πολιτική του καριέρα. Ο Τάκης Κομνηνός είχε κάτι ενδιαφέρον να προσθέσει.

Ο ποιητής Δημήτρης Αλεξίου μίλησε εγκάρδια για το έργο του Δημήτρη Πετσετίδη. Η σύζυγος του συγγραφέα Πίστα Πετσετίδη - Ηλιοπούλου συγκίνησε με την αναφορά της στη ζωή της μαζί του.
Ο ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός χαιρέτησε την εκδήλωση για τον διακεκριμένο διηγηματογράφο.

Παρόντες ο βουλευτής Λακωνίας Θ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα που στήριξε δυναμικά το Φεστιβάλ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, η προϊσταμένη της ΕΦΑΛΑΚ Λ. Πάντου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Ο Λεωνίδας» Χρ. Αλεξάκος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου π. Ραφαήλ κ.α..

Ακολούθησαν θέματα που αφορούσαν στα Πέτρινα Γεφύρια της Λακωνίας, στην Οικία της Ευρώπης και στην έρευνα του πανεπιστημίου Yale για τα μνημεία της Σπάρτης, θέματα που προσεχώς θα δείτε στο notospress.gr