Το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαΐου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για τον Εθελοντισμό, την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά του Μυελού των οστών.

Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με το περιφ. τμήμα Σπάρτης του Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Νοσοκομείου Σπάρτης. Η νοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια του Ε.Σ. κ. Χατζή αναφέρθηκε στον Εθελοντισμό και οι ιατροί του Γ.Ν.Σ. κ.κ. Μ. Καλκάνη και Ι. Κοντονής εξήγησαν με σαφήνεια και απλότητα, σε όλους εμάς, τα οφέλη και πλεονεκτήματα της δωρεάς αίματος και μυελού των οστών καθώς και των διαδικασιών λήψης τους.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους και όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση-ενημέρωση, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν την ευθύνη λήψης δείγματος σάλιου για τη δωρεά μυελού των οστών. Ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους παρευρέθηκαν και κυρίως σε εκείνους που είχαν δυνατότητα και έδωσαν δείγμα για να γίνουν δότες μυελού των οστών. «Και δεν ήτανε λίγοι» όπως επισημάνεται από τους φίλους του Νοσοκομείου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στα τέλη Απριλίου, στον ίδιο χώρο, ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης διοργάνωσε πολιτιστική εκδήλωση, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» του Βασ. Κατσικονούρη.

Μέλη του Συλλόγου που αγαπούν το θέατρο κι έχουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς, του εθελοντισμού, αφιέρωσαν το πολύτιμο χρόνο τους για να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει μια παράσταση με την οποία ενισχύθηκε οικονομικά το σωματείο προς όφελος του Νοσοκομείου.

Ευχαριστίες εκφράζονται στις κ.κ. Κ. Κακαλέτρη και Π. Γαβαλά για τον τόσο πολύ χρόνο που αφιέρωσαν. Το Δ.Σ. ευελπιστεί να καταφέρει να παρουσιάσει ξανά την παράσταση ύστερα από απαίτηση του κοινού καθώς πρόκειται για ένα εξόχως ενδιαφέρον και συγκινητικό έργο.

Υπόσχεση του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης είναι ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, ελπίζοντας στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλά, καλεί τους πολίτες που θέλουν και μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ή δωρητές μυελού των οστών να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σπάρτης.