ΣΠΑΡΤΗ. Ένας νέος θεσμός γεννιέται στη Σπάρτη με εμπνευστές τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας που στηρίζει δυναμικά το 1ο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ που αναφέρεται στον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τον Τουρισμό και την Παραγωγή της Σπάρτης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου Λακώνων συγγραφέων και ποιητών καθώς κι έκθεση Αγιογραφίας Λακώνων δημιουργών.
Το απόγευμα της Παρασκευής 15/9, πρωί και απόγευμα Σαββάτου 16/9 και Κυριακή πρωί 17/9 στον χώρο του Νερόμυλου στις Αμύκλες θα λειτουργούν οι εκθέσεις των δημιουργών με ελεύθερη είσοδο και χωρίς καμία επιβάρυνση όσων θέλουν να εκθέσουν τα έργα τους.

Μάλιστα την Κυριακή το πρωί ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το έργο συγκεκριμένων διακεκριμένων Λακώνων συγγραφέων καθώς και εκδήλωση για την Αγιογραφία στον Βυζαντινό Μυστρά.

Όσοι δημιουργοί, συγγραφείς, ποιητές και αγιογράφοι επιθυμούν να εκθέσουν τα έργα τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τους διοργανωτές αποστέλλοντας email στο spartafestival@gmail.com.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν παράλληλα με εκθέσεις Παραδοσιακής και ιστορικής Λακωνικής ενδυμασίας, διακεκριμένων Σπαρτιατικών προϊόντων και Φωτογραφίας.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook.