ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος ο γνωστός ορειβάτης που δραστηριοποιείται χρόνια στον Ταΰγετο σαν επαγγελματίας συνοδός βουνού σαν kaneltrekking θα πραγματοποιήσει μια διάσχιση στον Ταΰγετο στα μέσα Ιουλίου για δυνατούς πεζοπόρους. Είναι μια προσφορά της kaneltrekking, ξενώνας αρχοντικό στην Αναβρυτή, και είναι για δέκα έξι άτομα ορειβάτες, με πολλή καλή φυσική κατάσταση, και να έχουν κάνει οπωσδήποτε Γ. Δ. Διαδρομές.

Στα χνάρια του Λεωνίδα!
Μια φανταστική διαδρομή που ξεκινά από την αρχαία Σπάρτη και καταλήγει στην Καρδαμύλη το επίνειο της αρχαίας Σπάρτης, περνώντας από Λαγκαδιώτισσα, Αναβρυτή, πενταυλούς, Αγ. Δημήτριο, φαράγγι Βυρου.
Χρησιμοποιήθηκε από τους σπαρτιάτες βασιλείς για να φτάσουν στο μόνο και κύριο λιμάνι της αρχαίας Σπάρτης την Καρδαμύλη, όταν όλα τα κοντινά τους λιμάνια είχαν αποσπαστεί από τους ελευθερολάκωνες.

Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες πως ανέβαινε έως τους πενταυλούς, από εκεί όμως σκαρφάλωνε στο σορό περνώντας από το δάσος της Βασιλικής Αι. Δημήτρη και κατηφόριζε στο φαράγγι του Βυρου.
Στο φαράγγι υπάρχουν σημάδια αρχαίου μονοπατιού που κάθε χρόνο φθείρει λόγο έλλειψης μέριμνας του κράτους.

Την διαδρομή αυτή έκανε από Καρδαμύλη στην Σπάρτη διασχίζοντας τον Ταΰγετο ο γιος του Αχιλλέα ο Πύρρος για να παντρευτεί την Ερμιόνη την κόρη της ωραίας Ελένης και του Μενέλαου.

Επίσης ο γιος του Οδυσσέα ο Τηλέμαχος φτάνοντας με καράβι στην Καρδαμύλη από την Ιθάκη διέσχισε την βασιλική οδό για να φτάσει στην Σπάρτη και να πάρει πληροφορίες για τον πατέρα του από τους σπαρτιάτες.

Αυτή την διαδρομή έκανε ο Πάτρικ Λη Φέρμορ. Αυτή τη διαδρομή έκανε ο Τζων Κίττμερ.
Αυτή τη διαδρομή έκανε, ο Λεωνίδας ο τρίτος ο σπαρτιάτης όταν ήταν μικρός.

«Θα κάνουμε κι εμείς αυτή τη [Βασιλική διαδρομή] από αρχαία Σπάρτη, Μυστρά, Αναβρυτή, πενταυλούς, δάσος βασιλικής, Βυρός, Καρδαμύλη» αναφέρει ο Γ Κανελλόπουλος.

Η διαδρομή μας είναι περίπου 55 χλμ. χρειάζονται 4 ημερες για να φτάσει ο ορειβάτης στην Καρδαμύλη.

«Δεν χρειάζεται απαραίτητα στολή εκστρατείας, είμαστε πλέον φίλοι με τους Καλαματιανούς και κατεβαίνουμε φιλικά..». Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. 6979118855
email [email protected]