Γράφει η Χριστίνα Καλέκα*

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με τον Σύλλογο Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' και σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, την Κυριακή (3/3ου) εβδομήντα ένα λάτρεις της Ελληνικής Φύσης πήγαμε στον βράχο Ακροκόρινθο.

Πιστεύω, ότι όταν ταξιδεύουμε όλοι για Αθήνα, μόλις φτάσουμε στην Κορινθία, το μάτι μας ασυναίσθητα πέφτει αριστερά σ΄ έναν τεράστιο βράχο με ένα κάστρο στην κορυφή του, που δεσπόζει στην περιοχή και μην μου πείτε, ότι δεν αναρωτιέστε, τι περικλείει...

Για μας ήρθε η ώρα, να έχουμε την τιμή και τη χαρά, να τον εξερευνήσουμε με την βοήθεια της ξεναγού μας, της Μάγια, όπως και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και το Μουσείο.

Περπατήσαμε το αρχαίο μονοπάτι από την Αρχαία Κόρινθο έως το κάστρο και αναρριχηθήκαμε στην κορυφή του, για να αγναντέψουμε γύρω - γύρω μέχρι απέναντι την Στερεά Ελλάδα !!

Η αρχική θεμελίωση και κατασκευή του Ακροκόρινθου χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια, αλλά έχει πολλές επεμβάσεις στην τοίχο δομή από τους Βυζαντινούς, τους Βενετσάνους και τους Τούρκους.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις είναι εμφανείς και δηλώνουν την χρήση του κάστρου ανά τους αιώνες, ενός κάστρου που στο εσωτερικό του υπήρχαν κατοικίες, ναοί, τζαμιά, πάρα πολλές κρήνες και πηγάδια - τα τελευταία σώζονται μέχρι και σήμερα.

Εκεί σύμφωνα με τη μυθολογία το φτερωτό άλογο Πήγασος κλώτσησε το χώμα και αμέσως πετάχτηκε άφθονο νερό, που πότισε όλη την ξερή περιοχή.

Πρόκειται για ένα κάστρο, που λάτρευε ο βασιλιάς Ήλιος και γι αυτό είναι το πρώτο μέρος, που λούζει με τις ακτίνες του όταν ανατέλλει...

Αφού χορτάσαμε θέα χρώματα κι αρώματα από τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τις μαργαρίτες, τους ασφοδελους και κάθε λογής αγριολούλουδο κατεβήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Πραγματικά δεν φανταζόμουν το μέγεθός του και τα τόσα σπουδαία ευρήματα!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις