Χρώματα και κομμάτια που κάτι μας θυμίζουν. Απαλά παστέλ, κοντά σακάκια και μπουφάν, φαρδιά παντελόνια, φούστες λίγο πιο μακριές από τις midi, αλλά όχι maxi. Δες τι εντοπίσαμε στις πασαρέλες για την ανοιξιάτικη μόδα 2014 και ποιος ξέρει, ίσως δεις με άλλο μάτι κομμάτια που νόμιζες ότι δε θα ξαναφορέσεις!

Δροσερά παστέλ

Οι παστέλ αποχρώσεις στόλισαν σαν ουράνιο τόξο τις ανοιξιάτικες πασαρέλες. Το καλύτερο με τα παστέλ; Μπορείς να διαλέξεις όποιο χρώμα σου αρέσει περισσότερο – και είναι αρκετά – και αυτό που σε κολακεύει πιο πολύ. Στις πασαρέλες μας άρεσε πολύ ένα κουστούμι με σορτς στο πράσινο χρώμα της μέντας (Jason Wu), ένα σέξι , αλλά και αυστηρό λιλά φόρεμα (Prabal Gurung) και ο απίθανος σπορ συνδυασμός άσπρου γαλάζιου (Rebecca Taylor)

Κοντά σακάκια

Ναι, το κοντό moto τζάκετ που αγόρασες το φθινόπωρο μπορεί να ταιριάξει τέλεια και με τα ανοιξιάτικα ρούχα σου, αλλά δες αν έχεις κάποιο που να είναι πιο κοντά σε αυτά τα κομμάτια.

Στις πασαρέλες κυριάρχησαν τα κοντά σακάκια σε φαρδιά γραμμή. Τα είδαμε με prints και μονόχρωμα σε πάρα πολλά διαφορετικά υφάσματα. Μη διστάσεις να τα φορέσεις με φόρεμα (BCBG Max Azria), με άνετες φούστες (Rebecca Minkoff) και βέβαια με τα τζιν σου. Ακόμα κι αν έχεις τέτοια σακάκια, μπορείς να αποκτήσεις ένα ακόμα. Είναι διαχρονική επένδυση!

Πουκάμισα με έντονες αντιθέσεις σε γιακάδες και μανσέτες

Τα πουκάμισα είχαν την τιμητική τους στις πασαρέλες για την Άνοιξη 2014. Φέτος, γίνονται πιο ευρυματικά αποκτώντας διαφορετικό χρώμα ή και ύφασμα στους γιακάδες και τις μανσέτες. Ένα τέτοιο πουκάμισο είναι τέλειο για να δώσει στυλ στο κλασσικό λουκ εργασίας σου. Μόνο που αν τελικά το φορέσεις στο γραφείο, φρόντισε να κουμπώσεις όλα τα κουμπιά.

Φαρδιά παντελόνια

Σίγουρα έχεις ένα τέτοιο. Εξαιρετικά σικάτη επιλογή, τα παντελόνια αυτά φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πριν βιαστείς να τα απορρίψεις γιατί το ύψος σου δεν πλησιάζει το 1.80, σου λέμε ότι μπορεί να κολακέψει τις περισσότερες γυναίκες. Αν δεν είσαι πολύ ψηλή προτίμησε ένα παντελόνι με λιγότερες πιέτες ή ψηλόμεσο και ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Μας άρεσαν πολύ τα παντελόνια BCBG Max Azria και Rosie Assoulin.

Άνετα μπουφάν

Τα μπουφάν φέτος δε συνδυάζονται μόνο με σπορ παντελόνια και σορτσάκια (Marc by Marc Jacobs), αλλά «ξυπνάνε» το αυστηρό επαγγελματικό look πάνω από μία pencil φούστα (Milly) και γίνονται το κομμάτι που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ στις εξόδους σου νωρίς το βράδυ (Tracy Reese). Μην απορρίψεις κανένα ύφασμα και κανένα χρώμα!

Tea-Length φούστες

Αναρωτιέσαι ποιες φούστες είναι αυτές; Αυτές που το μήκος είναι ανάμεσα στις μάξι και στις midi. Ναι, ακριβώς στη μέση! Αυτές είναι οι πιο ανοιξιάτικες φούστες για την Άνοιξη 2014. Θεωρούνται το ίδιο μοντέρνες με τις μίνι φούστες, ενώ εξαρτάται από το με τί θα τις συνδυάσεις για να πετύχεις αυτό που θες. Συνδύασε το με ένα κοντό πουλόβερ και ψηλά παπούτσια με κορδόνια για ακόμα πιο χαλαρή εμφάνιση (Proenza Schouler). Εννοείται πως αντί για φούστα, μπορείς να επιλέξεις το ίδιο μήκος και στα φορέματα (Christian Siriano). Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν μήκος κάποια μακριά σου φορέματα;

Πηγή: http://www.helloladies.gr