2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων
Οι πιο σύγχρονοι και δημοφιλείς επιστημονικοί κλάδοι συνυπάρχουν σε ένα συνέδριο στην Ελλάδα, στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων που θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη, 20-23 Οκτωβρίου 2016.
ΣΠΑΡΤΗ. O παγκοσμίως αναγνωρισμένος ομογενής επιστήμονας που αφιερώθηκε στην διερεύνηση του ανθρώπινου γονιδιώματος καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο Δρ. Γεώργιος Παξινός από την Αυστραλία που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής & Ιατρικής Εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ, που «φυτεύει» συναισθήματα στον υπολογιστή, προκειμένου να τον κάνει πιο φιλικό απέναντι στο χρήστη, ο καθηγητής Γηριατρικής Ψυχιατρικής Παντελεήμων Γιαννακόπουλος από τη Γενεύη, ο εξπέρ στη Γηριατρική και Αποκατάσταση του Παν. της Γενεύης, αλλά και Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας στο Southern Illinois School of Medicine , στις ΗΠΑ, Ezio Giacobini, ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, Amos Korczyn, είναι μερικοί από τους διακεκριμένους ερευνητές, που δίνουν ραντεβού στην Σπάρτη στις 20-23 Οκτωβρίου, στο σημαντικότερο ιατρικό γεγονός της χρονιάς.
Οι παραπάνω επιστήμονες μαζί με άλλους ερευνητές έλληνες και ξένους, ανοίγουν τις εργασίες του συνεδρίου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τρία σύγχρονα και δημοφιλή επιστημονικά πεδία που συνυπάρχουν σε μια επιστημονική συνάντηση: στη Γενετική, στη Γηριατρική και στη Νευροεπιστήμη. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τους παραπάνω τομείς ξεκινώντας από την πρόοδο στο ερευνητικό πεδίο και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, μέχρι τη κλινική πράξη και τις φαρμακευτικές εφαρμογές.
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου «Προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι ξένοι επιστήμονες από το διεθνή χώρο τιμούν τη διοργάνωση με την επιστημονική τους παρουσία και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιστημονική εκδήλωση την οποία δεν πρέπει να χάσουν όσοι εμπλέκονται με τους τομείς της Ιατρικής και της έρευνας γενικότερα».