ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης, ομιλητικός όσο ποτέ και περιγραφικός επιχειρεί, στα χρονικά όρια μιας συνέντευξης, να δώσει το στίγμα της παράταξης «Σπάρτη Μαζί». Αρχικά εκτιμά ότι η παράταξή του λειτουργεί ως συντονισμένη ομάδα κι έτσι πορεύεται προς την Β’ Κυριακή των εκλογών. Θυμίζει ότι ο ίδιος συμμετείχε το 2019 στις εκλογές και στον δήμο έχοντας όραμα και σχέδια τα οποία τελικά δεν βρήκαν την απήχηση που ήθελε στην δημοτική αρχή. Στην συμπαραγωγή «Εκλογές 2023» της Apela και του Notospress περιγράφει έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που απορρέουν από τους 4 βασικούς άξονες - στόχους του Προγράμματος. Αναφέρεται σε Πεζοδρομήσεις - Ελεγχόμενη στάθμευση, στην Παλαιολόγου, στην ανάπλαση του Ευρώτα, το νέο Μουσείο και τη διασύνδεση των Αρχαιολογικών χώρων, στο Θεματικό Πάρκο, στη Λαϊκή Αγορά που χρειάζεται αναβάθμιση αλλά και στη στέγαση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Δήμου.

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στις αθλητικές υποδομές κι εγκαταστάσεις. «Μελέτη για νέο αθλητικό κέντρο έχει μείνει στα συρτάρια του Δήμου» θα πει ενώ ο δήμος έχει ανάγκη αλλά και προοπτική για ένα σύνολο αθλητικών χώρων σε Αφισού, Ψυχικό και Μαγούλα. Μίλησε για πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε κάθε χωριό του δήμου αλλά και για δημιουργία Ακαδημίας Στρατιωτικής Εκπαίδευσης στη Σπάρτη. Σε ότι αφορά στη νεολαία ανέφερε την ανάγκη αλλά και την βούλησή του να διαμορφωθεί κέντρο νεολαίας για έκφραση, δημιουργία, διάδραση, φιλοξενία τέχνης και κουλτούρας. Συμφωνεί ότι οι νέοι «ασφυκτιούν» και χρειάζονται ποιοτικές διεξόδους…

Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας αλλά και την τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ προεξοφλώντας ότι για όλα τα μεγάλα θέματα θα αποφασίζει ο δήμος αλλά θα εισηγούνται και θα μελετούν οι ειδικοί στον τομέα τους.

Στην κάμερα δεσμεύεται ότι το γραφείο δημάρχου θα είναι προσιτό σε κάθε αυτοδιοικητικό, κάθε παράταξης και στους πολίτες του δήμου.

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από το ύφος της προεκλογικής περιόδου δεν σχολιάζει κτυπήματα που δέχθηκε. Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο αποχής των ψηφοφόρων την Β’ Κυριακή τους καλεί να δώσουν το παρόν για το καλό του Δήμου και των δημοτών του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις